Aktuelt på Bornholms Højskole

Field Painting kursus med Greg Poole og Ben Woodhams

9. september – 15. september 2018

Kom ud i landskabet og få en omfattende introduktion til Field Painting, naturfortolkning og metoder til at arbejde i udendørs.

Du kommer til at skitsere, tegne og male under åben himmel i Bornholms fantastiske naturscenerier i længere perioder og i alle typer vejr.

Kursusledere er den kendte britiske kunstner og grafiker Greg Poole og billedkunstneren Ben Woodhams, som bor på Bornholm. Læs mere her »

OBS: Husk at gøre brug af vores studie- og ungdomsrabat – vi giver dig 1.000 kr. i rabat!

Besøg os – vi betaler rejsen

Når det passer dig

Kom og besøg os, hvis du overvejer et langt højskoleophold. Du vil opleve højskolen, de fede værksteder og den flotte natur. Vi fortæller dig mere om fagene. Du møder lærere og personale.

Book et besøg »

Studietur til Estland

7. maj – 12. maj. 2018

Starter du dit højskoleophold den 27. marts, skal du med på studietur til Estland – HURRA!
Mere info følger.

Bornholm i København: Mød os på Rådhuspladsen

21. april kl. 11.00 – 17.30

Vær med til bornholmsk markedsdag i hjertet af København lørdag den 21. april fra kl. 11.00 til kl. 17.30.

Kom og mød os og hør mere om vores dejlige højskole på klippeøen. Du kan samtidig få lækre smagsprøver og falde i snak med andre spændende institutioner, producenter og erhvervsdrivende fra Bornholm – og se og høre mere om Bornholms enestående natur.

Kom og se, hvad Bornholm har at byde på og bliv inspireret til at tage på højskole på klippeøen. Læs mere på Destination Bornholm »

“Masterclass i glaskunst” med Raven Skyriver

9. september – 14. september 2018

Vil du gå i dybden med glaskunst? Så kom og vær med til “Masterclass i glaskunst” med Raven Skyriver – et samarbejde mellem KADK-designskolen i Nexø og Bornholms Højskole.

Styrk dine evner i glaspustning og slumping med den professionelle glaskunstner, som er kendt for bl.a. sine skildpadder, fisk og andre havdyr.

Kun for øvede eller uddannede glaskunstnere med mindst to års erfaring. Læs mere her »

Keramikkursus

29. juli – 11. august 2018

Form din egen skål og krukke – lær alt om modellering, pladeteknik, drejning og støbning på vores keramikkursus.

Du kommer i dybden med materialer og teknikker i unikke rammer.

Læs mere her »

OBS: Husk at gøre brug af vores studie- og ungdomsrabat – vi giver dig 1.500 kr. i rabat!

Kun 2 timer fra Rådhuspladsen

Kom på besøg og se vores fantastiske højskole – og den smukke klippeø!

Rejsetiden mellem København og Bornholms Højskole er kun mellem 2 og 3,5 timer – afhængigt af om du tager fly, bil eller bus.
Kom på besøg »

Forårsudstilling

25. marts kl. 13.00 – 17.00

Vær med til vores Forårsudstilling og fernisering på højskolen søndag den 25. marts fra kl. 13.00.

Udstillingen omfatter keramik, grafik, malerier, glaskunst, smykkedesign og fotografi.
Fald i snak med kunstnerne, lærerne, personalet eller forstanderne.

Vi glæder os til at se dig 🙂

Super TILBUD: 12 uger på højskole for kun 15.000 kr.

27. marts – 18. juni 2018

Lige nu giver vi en super rabat på højskoleophold: Du får 12 ugers kursus for kun 15.000 kr. inklusive studietur til Estland fra den 7. maj – 12. maj 2018. Tilmelding er efter først-til-mølle-princippet.

 

Gælder forår 2018 med optagelse frem til 27. marts 2018. Tilmeld dig nu »

Kyndelmisse reception

2. februar kl. 14.30 - 16.30

Vi inviterer til “Kyndelmisse Reception” på højskolen, for at fejre de lysere tider, vi går i møde og vil samtidig præsentere årsskriftet og visionerne for højskolen for bestyrelsen, skolekredsmedlemmer, samarbejdspartnere, leverandører, naboer og venner af huset.

Vi glæder os til at se jer!

Nyt kursus “Argentinsk Tango”

18. februar 2018 – 24. februar 2018

Den 18. februar 2018 starter vores nye kursus “Argentinsk Tango” med tangoinstruktør Ricardo El Holandés for både begyndere og øvede. Tilmelding med eller uden partner mulig.

Find danseskoene frem og oplev danseglæden!

Nyt skrivekursus med Dennis Gade Kofod

18. februar 2018 – 24. februar 2018

Vil du lære at bruge magiske elementer i din fortælling? Så tag et skrivekursus – og lær at fange og fortrylle dine læsere med magisk realisme.

Alle skrivelystne er velkomne!

Julekoncert med “Det Rytmiske Selskab”

13. december kl. 19:30

Vær med til den traditionsrige julekoncert med “Det Rytmiske Selskab” på højskolen med masser af julesange og klaver- og saxofon-ledsagelse. Læs mere om julekoncerten her »
Mød op og kom i julestemning!

Jule-hygge-bytte-dag på højskolen

3. december kl. 12:00

Vær med til vores store jule-hygge-bytte-dag på højskolen: Vi skaber en ny julegavekultur, hygger sammen, lytter til jazzbandet N.A.M.S. og spiller julebanko. Læs mere om jule-hygge-bytte-dagen her »

Alle er velkomne – vi glæder os til at se jer!

Torben Sangild om debat

19. oktober kl. 15.45

Forfatteren, skribenten og debattøren Torben Sangild er gæst i debat-faget “Ned fra barrikaderne” i denne uge. Han taler om det at debattere og moderere debatter i offentligheden og på sociale medier.

Sangild er uddannet  i filosofi og har en ph.d-grad i moderne kultur fra Københavns Universitet, hvor han fra 1997 til 2013 også var forsker og underviser. Han har skrevet om kunst og æstetik for Politiken og kunsten.nu. Han har været radiovært på Radio24syv og har siden 2016 været fast skribent på netavisen Zetland. Under titlen Sangilds Samtaler om stand-up, an interviewet  de danske standup-komikere. Anders Grau, Elias Ehlers, Christian Fuhlendorff, Simon Talbot og Nikolaj Stokholm har blandt andre været gæster i podcasten, podcasten startede under Zulu Comedy festival 2014.

Isen Smelter

26. oktober kl. 19 og 27. oktober kl. 15

Bornholms Højskole har i samarbejde med Sorgenfri Teaterforening intiveret Ygdrasil Dance til at opføre Siku Aappoq / Isen Smelter. Der bliver to forestillinger, hhv. den 26. oktober og den 27. oktober.

Omdrejningspunktet for den interkulturelle forestilling er bevidstheden hos henholdsvis grønlændere og skandinavere om konsekvenserne af den smeltende is i relation til de globale klimaforandringer. Hvilket forhold har de to kulturer til overlevelse, oversvømmelse, kaos/drift og nye muligheder?

Siku Aappoq er udviklet i mødet mellem skandinaviske og grønlandske kunstnere.

Køb billetter

Højskolens Efterårsmøde

8. oktober kl. 14.00

Vær med til Højskolens Efterårsmøde: Vi har inviteret forfatteren Steen Ole Hedelund Jørgensen til at tale om “Folkets forår i 1848” – det dramatiske år, hvor enevælden faldt i Europa og blev erstattet af folkestyre.

Steen Ole Hedelund Jørgensen –  “Folkets forår i 1848”
Læs mere om Højskolens Efterårsmøde her »

Kulturuge på Bornholms Højskole den 21. september

21. september

Vær bl.a. med til at skabe ruminstallationer både indendørs og udendørs sammen med højskoleeleverne til Overlejringer – interaktivt installationsværk. Eller vær med til artist talk med lydkunstneren Ursula Nistrup, der fortæller om, hvordan hun arbejder med lyden som et rumskabende virkemiddel i sin kunst – og oplev hendes værker, som kan ses og høres på højskolen.

Læs mere om alle begivenheder på Bornholms Højskole i kulturugen 2017 »

Dukketeaterfestival på Bornholms Højskole

10. september

Bornholms Højskole lægger hus til to af Dukketeaterfestivalens forestillinger, Fastnaglet og Beatrice. Kom forbi og se de fine forestillinger i stemningsfulde omgivelser – gratis entré:

 

Fastnaglet:

Søndag d. 10. september kl. 19:00

 

Beatrice:
Søndag d. 10. september kl. 19:30

Læs mere her »

FOREDRAG: Hvordan betaler børn prisen for de voksnes krige?

13. august kl. 19.30

Journalist ved TV2 Bornholm Karin Aaen taler om børns lidelser i forbindelse med krigsførelse og mere generelt om vor tids flygtningeproblematik.

Hun har baggrund for at tale om emnet fra sit virke som informationschef i UNICEF og fra talrige ophold i flygtningekrisens brændpunkter, bl.a. i Syriens nærområder, den makedonske grænseregion og i tørke- og konfliktramte zoner i Afrika.

Mødet holdes i samarbejde med Grænseforeningen, NORDEN og Grundtvigsk Forum. Alle er velkomne, send derfor gerne invitationen videre.

Ved mødet serveres kaffe til 25 kr.
Tilmelding på 56 97 40 77 inden den 10. august kl. 15.

WORKSHOP med den japanske tekstil-kunstner Yuki Higeta

3. august 2017 kl. 18.30-22.00

Den japanske tekstil-kunstner Yuki Higeta afholder workshop i plantefarvning på Bornholms Højskole torsdag den 3. august kl. 18.30 – 22.00. Pris 350 kr. inklusive kaffe og frugt/sødt. Tilmelding på kontor@bornholmshojskole.dk eller 56974077 eller til Anne Mette Hjortshøj (23961957), som også svarer på spørgsmål om kursets indhold.

 

Bornholms Højskole i TV2 Mellem Os

21. juli 2017

 

TV2 Bornholm overraskede med en fin lille udsendelse om livet på sommerhøjskolen. Se Mellem os fra 21. juli, få indblik sommerens højskoleliv, lær strik med Charlotte Kaae og Ruth Sørensen. Hør også om efterårets podcast-kursus med Susanna Sommer

NYT KURSUS: Bornholmsk Ler som råmateriale

10. - 13. august

Keramikerne Anne Mette Hjortshøj, Bornholms Højskole, og Iwami Shinsuke, Japan, holder 4 dages kursus om brug af lokale råmaterialer i keramikproduktion. Kurset er baseret på erfaringer fra et fælles projekt på tværs af kulturer og traditioner med støtte fra Statens Kunstfond. Se mere om indhold og tilmelding her

 

 

Sommermøde 24. juni kl. 14.00

Igen i år er der Sommermøde på Bornholms Højskole, og vi glæder os til at se dig til en dejlig eftermiddag med musik, snak og fællessang.

 

Henrik Hansens trio underholder med jazzballader og evergreens

 

Henrik Hansen, klaver

John Strange, bas

Søren Voigt Juhl, tværfløjte

 

Musikken ledsages af fortællinger, og der bliver mulighed for at synge med.

 

Desuden er der højskolesang.

100.000 kr til flygel fra E., S & A. Larsens Fond

Brødrene E., S. og A Larsens Legat har doneret 100.000 kr. til indkøb af et flygel. En stor varmt tak for den fine gave. Højskolen er nu halvvejs i bestræbelserne for at give elever, kursister, øens beboere og gæster en udsøgt instrumental oplevelse til koncerter.

100.000 kr til nyt flygel

19. maj

Bornholms Højskole har modtaget 100.000 kr. i støtte fra Bornholms Brand til indkøb af et flygel. Vi siger tak for den fornemme bevilling, som bringer os et stort skridt nærmere erhvervelsen.

Vi deltager i kulturugen

1. maj

Så er programmet for kulturugen ude!

Højskolen har modtaget 15.000 fra Bornholms Kulturuge. Derfor kan vi invitere Lydkunstneren Ursula Nistrup til at inspirere skolens elever i en temauge om rum, og den 21. september vil vi invitere gæster – særligt børn og unge til at deltage i projektet, der hedder Overlejringer . Ursula Nistrup vil udstille lydkunst på højskolen under kulturugen og hun vil give en artist talk. Den 29. september vil man også kunne høre to fortælle-koncerter på højskolen, Pangen og Rumrejsen . Se hele kulturuge programmet her.

50.000 kr til indkøb af flygel

25. april

Sparekassen Bornholms Fond har tildelt Bornholms Højskole 50.000 kr til anskaffelse af et flygel til foredragssalen. Mange tak til fonden for denne støtte, som er et væsentligt bidrag til realiseringen af det store ønske.

Bornholm i København

29. april

Bornholms Højskole deltager for første gang i bornhholmernes årlige indtog på Rådhuspladsen, Bornholm i København. Vi glæder os til at hilse på unge og ældre københavnere, som vi gerne vil inviterere på højskole på Bornholm. Og så skal vi for første gang vise vores fine nye logo frem!

Forårsudstilling

22. og 23. april fra kl. 14-17

Husk forårsudstilling i weekenden! Kom til fernisering lørdag den 22. og 23. april på Bornholms Højskole. Begge dage fra 14-17. Fernisering den 22. april kl. 14 -15.

Arkæologiske nyheder

10. april kl. 13.00

Amatørarkæolog Klaus Thorsen fortæller, som sædvanligt veloplagt og festligt, om nogle af de fine fund, der er gravet ud  af den bornholmske muld i løbet af det seneste år.

Sted: Foredragssalen

Pris: kr. 50,-

Koncert med højskolens band

Intimkoncert med højskolens band

Ret vildt, hvad de 6 mænd og kvinder har nået på mindre en halvanden måned. Kom og lyt.

Brønsted, Engelhart og Friis live

12. februar kl. 19.00 på Bornholms Højskole

Entre: kr. 50,-

Oplev Kathrine Brøndsted sammen med Henriette Engelhart og Michael Friis. Med sange som ”This Journey”, “Always a Reason” og “Same Time Last Year” kan du forvente en koncert med masser af sjæl, ånd & livsbegejstring!

Kathrine Brøndsted, vokal og guitar, har indspillet flere cd’er og har tidligere sunget kor for utallige danske artister såsom Erann DD, Søs Fenger, Peter AG mfl.
Henriette Engelhart , kor og cajon, uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium og komponist. Selvstændig med ’Sing Alive’ og korprojektet ”Good Vibes” . Korleder på Bornholms Højskole.

Michael Friis, basist, komponist og orkesterleder. Har spillet med bla. Sebastian og Lis Sørensen. Medlem af legendariske rockbandet Culpeper og jazzorkestret Anima.

Nyt forstanderpar

1. januar 2017

Bente Larsen bliver ny forstander på Bornholms Højskole og Søren Voigt Juhl bliver viceforstander.

Bente har indtil nu arbejdet på Institut for kommunikation og kultur ved Århus Universitet som koordinator for digital humaniora og Kulturby 2017- projekter. Hun er oprindelig uddannet ved Københavns Universitet i Moderne Kultur og Kulturformidling.

Søren har indtil nu været forstander på Slagelse Kloster. Han er aktiv fløjtenist og foredragsholder. Med sin oprindelige uddannelsesmæssige baggrund som cand. theol. ved Århus Universitet har han i perioder fungeret som sognepræst.

Det nye forstanderpar, som begge er i begyndelsen af 50’erne, har haft en tilknytning til højskoleverdenen både som underviser og som forstander.

De benytter springet til Bornholm for at gribe den fantastiske mulighed at arbejde sammen i stedet for hver for sig.

Det er en højskole med gode traditioner som tager imod det nye forstanderpar. Vi har en dygtig og engageret medarbejdergruppe, og igennem de seneste år har vi oparbejdet en god økonomi som kan modstå fremtidens udfordringer.

Med bestyrelsesformand Finn Pedersens ord opererer vi med følgende centrale omdrejningspunkter: ”ånd, nærvær, dannelse, fordybelse og begejstring”.