Aktuelt på Bornholms Højskole

Sommermøde 24. juni kl. 14.00

Igen i år er der Sommermøde på Bornholms Højskole, og vi glæder os til at se dig til en dejlig eftermiddag med musik, snak og fællessang.

Henrik Hansens trio underholder med jazzballader og evergreens

Henrik Hansen, klaver

John Strange, bas

Søren Voigt Juhl, tværfløjte

Musikken ledsages af fortællinger, og der bliver mulighed for at synge med.

Desuden er der højskolesang.

100.000 kr til flygel fra E., S & A. Larsens Fond

Brødrene E., S. og A Larsens Legat har doneret 100.000 kr. til indkøb af et flygel. En stor varmt tak for den fine gave. Højskolen er nu halvvejs i bestræbelserne for at give elever, kursister, øens beboere og gæster en udsøgt instrumental oplevelse til koncerter.

100.000 kr til nyt flygel

19. maj

Bornholms Højskole har modtaget 100.000 kr. i støtte fra Bornholms Brand til indkøb af et flygel. Vi siger tak for den fornemme bevilling, som bringer os et stort skridt nærmere erhvervelsen.

Besøg os – vi betaler rejsen

Når det passer dig

Kom og besøg os, hvis du overvejer et langt højskoleophold. Du vil opleve højskolen, de fede værksteder og den flotte natur.  Vi fortæller dig mere om fagene. Du møder lærere og personale.

Vi deltager i kulturugen

1. maj

Så er programmet for kulturugen ude!

Højskolen har modtaget 15.000 fra Bornholms Kulturuge. Derfor kan vi invitere Lydkunstneren Ursula Nistrup til at inspirere skolens elever i en temauge om rum, og den 21. september vil vi invitere gæster – særligt børn og unge til at deltage i projektet, der hedder Overlejringer . Ursula Nistrup vil udstille lydkunst på højskolen under kulturugen og hun vil give en artist talk. Den 29. september vil man også kunne høre to fortælle-koncerter på højskolen, Pangen og Rumrejsen . Se hele kulturuge programmet her.

50.000 kr til indkøb af flygel

25. april

Sparekassen Bornholms Fond har tildelt Bornholms Højskole 50.000 kr til anskaffelse af et flygel til foredragssalen. Mange tak til fonden for denne støtte, som er et væsentligt bidrag til realiseringen af det store ønske.

Bornholm i København

29. april

Bornholms Højskole deltager for første gang i bornhholmernes årlige indtog på Rådhuspladsen, Bornholm i København. Vi glæder os til at hilse på unge og ældre københavnere, som vi gerne vil inviterere på højskole på Bornholm. Og så skal vi for første gang vise vores fine nye logo frem!

Forårsudstilling

22. og 23. april fra kl. 14-17

Husk forårsudstilling i weekenden! Kom til fernisering lørdag den 22. og 23. april på Bornholms Højskole. Begge dage fra 14-17. Fernisering den 22. april kl. 14 -15.

Arkæologiske nyheder

10. april kl. 13.00

Amatørarkæolog Klaus Thorsen fortæller, som sædvanligt veloplagt og festligt, om nogle af de fine fund, der er gravet ud  af den bornholmske muld i løbet af det seneste år.

Sted: Foredragssalen

Pris: kr. 50,-

Vi blæser glas

Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning. Beskrivelse af glasblæsning.

Nyt hold

1. januar 2017

Vi byder velkommen til de nye elever, der er startet på Bornholms Højskole ved årsskiftet.

Koncert med højskolens band

Intimkoncert med højskolens band

Ret vildt, hvad de 6 mænd og kvinder har nået på mindre en halvanden måned. Kom og lyt.

Brønsted, Engelhart og Friis live

12. februar kl. 19.00 på Bornholms Højskole

Entre: kr. 50,-

Oplev Kathrine Brøndsted sammen med Henriette Engelhart og Michael Friis. Med sange som ”This Journey”, “Always a Reason” og “Same Time Last Year” kan du forvente en koncert med masser af sjæl, ånd & livsbegejstring!

Kathrine Brøndsted, vokal og guitar, har indspillet flere cd’er og har tidligere sunget kor for utallige danske artister såsom Erann DD, Søs Fenger, Peter AG mfl.
Henriette Engelhart , kor og cajon, uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium og komponist. Selvstændig med ’Sing Alive’ og korprojektet ”Good Vibes” . Korleder på Bornholms Højskole.

Michael Friis, basist, komponist og orkesterleder. Har spillet med bla. Sebastian og Lis Sørensen. Medlem af legendariske rockbandet Culpeper og jazzorkestret Anima.

Nyt forstanderpar

1. januar 2017

Bente Larsen bliver ny forstander på Bornholms Højskole og Søren Voigt Juhl bliver viceforstander.

Bente har indtil nu arbejdet på Institut for kommunikation og kultur ved Århus Universitet som koordinator for digital humaniora og Kulturby 2017- projekter. Hun er oprindelig uddannet ved Københavns Universitet i Moderne Kultur og Kulturformidling.

Søren har indtil nu været forstander på Slagelse Kloster. Han er aktiv fløjtenist og foredragsholder. Med sin oprindelige uddannelsesmæssige baggrund som cand. theol. ved Århus Universitet har han i perioder fungeret som sognepræst.

Det nye forstanderpar, som begge er i begyndelsen af 50’erne, har haft en tilknytning til højskoleverdenen både som underviser og som forstander.

De benytter springet til Bornholm for at gribe den fantastiske mulighed at arbejde sammen i stedet for hver for sig.

Det er en højskole med gode traditioner som tager imod det nye forstanderpar. Vi har en dygtig og engageret medarbejdergruppe, og igennem de seneste år har vi oparbejdet en god økonomi som kan modstå fremtidens udfordringer.

Med bestyrelsesformand Finn Pedersens ord opererer vi med følgende centrale omdrejningspunkter: ”ånd, nærvær, dannelse, fordybelse og begejstring”.