Outdoor, friluft og adventure

A 7,5 timer — Outdoor: Friluft og adventure

Tilmeld

Faget OUTDOOR og udeliv er for dig, som gerne vil ud i nature og bruge den aktivt hele året. Her kan du prøve kræfter med den unikke bornholmske natur på et hav af forskellige måder.

På OUTDOOR har vi fire hovedaktiviteter: Kajak, klatring, MTB og basis-friluftsliv. Alle forløbene starter på begynder-niveau og bygger op til at du kan tage aktiviteterne med videre efter endt semester. Alle kan være med, men hvis du har erfaring med hjemmefra og gerne vil arbejde hen mod at få instruktør-erfaring, er det også noget for dig.

 

basis-friluftsliv gennemgår vi beklædning til udendørsaktiviteter, udstyr til tur, turplanlægning, mad på tur, kort og kompas, båltænding, shelterbygning, teltopsætning, knob og knuder, besnøring og lejropsætning. Dette vil du lære om både i teori og praksis. Vi vil tage på overnatningsture og vandreture, hvor du kan få erfaring med dine nye færdigheder, og få opbygget viden og kunden, med henblik på at give dig selvtilliden til selv at arbejde med dine nyfundne evner efter endt kursus. I det her fag møder du sig selv, fællesskabet og naturen.

 

På kajak-forløbet starter vi med vandtilvænning og skaber en tryg base, hvorfra du kan lære redninger og forskellige styretag. Vi tager udgangspunkt i gældende IPP2-pensum. Det vil være muligt at tage et IPP2 havkajak-bevis på opholdet. Så glæd dig til at nyde de bornholmske klippekyster fra vandsiden i din kajak.

 

På klatre-forløbet arbejder vi med træklatring, vægklatring, klippeklatring, abseil/ rapelling. Der vil være mulighed for at tage beviser i klatring. Her vil du lære om sikkerhed, udstyrs-teori, klatreteknik og knob, så du kan klatre med en makker på egen hånd efter endt kursus.

Du kan se frem til at nyde de gamle bornholmske granitbrud fra helt nye vinkler.

 

MTB er baseret på DGI MTB-uddannelsen, hvor tryghed og en legende tilgang til MTB-cykling er i højsædet. Vi har et overordnet mekanik-kursus og gennemgår grundposition, opkørsel, nedkørsel, bremseteknik, svingteknik, hop og drop.

Vi er så heldige at have nogle af Danmarks bedste MTB spor i “baghaven” ved Rytterknægten i Almindingen. 

 

Jeg vil gennem disse friluftsaktiviteter give jer de bedste forudsætninger for at færdes i naturen, og jeg lægger vægt på sporløs færden, sikkerhed, samarbejde og opbygningen af selvtillid. Jeg ønsker at inspirere til et langt, sundt liv med frisk luft og masser af eventyr i det fri.

Lærer: Anders Pedersen

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage efter tilmelding.

Jan Christian rapelling 2
 • Det kommer du til at arbejde med

  Klippeklatring
  Rappelling
  Kajak
  Mountainbike
  Vandring
  Overnatningsture
  Naturlære
  Bushcraft
  Opleve den unikke bornholmske natur

 • Udgifter

  Leje af mountainbike er kr. 50,- per uge i de uger, du har faget.

 • Tilmeld
Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok