Meningsdanner, forår

B 4 timer — Tekst, tanker og samfund

Tilmeld

På MENINGSDANNER behøver du ikke at kende alle argumenter eller facts. Vi stiller til gengæld mange spørgsmål til, hvorfor vi mennesker gør, som vi gør; hvorfor nogle mennesker har andre vaner og tanker end os selv, og hvordan vi formes af det samfund og den kultur, som vi er en del af. Vi skal snakke om normer og magt, demokrati og aktivisme. Vi inddrager gæstelærer og tager på studiebesøg.

MENINGSDANNER er for dig, der er nysgerrig på verden
og for dig, der måske drømmer om at søge ind på en samfundsfaglig eller humanistisk uddannelse eller måske for dig, der ønsker at blive aktiv i en græsrodsbevægelse, en organisation og ønsker at lave kulturarrangementer i din by. Faget er en kombination af teori, kreativ aktivisme og projektledelse. Du behøver ikke vide noget eller kende din egen holdning på forhånd; den største gave er din nysgerrighed på verden og lysten til at forstå samfundsmæssige sammenhænge og dilemmaer.

Forårssemestret koncentrerer sig særligt om planlægningen af Bornholms Højskoles deltagelse på Folkemødet i Allinge i uge 24. Vi udvikler idéer og koncepter for inddragelse af hele skolens deltagelse – og planlægger og gennemfører konkrete aktiviteter på Folkemødet. Vi lærer om netværk, samarbejdspartnere, projektudvikling og projektledelse.

 

Det siger eleverne
”Jeg gik ind til faget med en forventning om, at det ville ligne samfundsfag. Det blev dog ret hurtigt gjort klart for mig, at det slet ikke er, hvad faget går ud på, hvilket var en rigtig god og positiv overraskelse. Altid nogle nye spændende emner man skal snakke om, samt nogle folk udefra, der kan komme og tale på det pågældende emne. Alt i alt er det et super godt fag med god stemning, som kan udfordre én tankemæssigt.”
Oscar, 21 år

”Meningsdanner har været udfordrende og lærerigt. Meningsdanner er ikke bare at snakke om politik, vi har lavet meget mere! Jeg synes især forløbene med projektledelse, antropologi, debat og folkemødet har været super spænende! Vi har haft nogle super fede gæstelærer der virkelig har udfordret os og skubbet til vores grænser! Jeg er blevet bedre til at have større forståelse over for andres holdninger, samt blevet mere opmærksom på mine egne holdninger og grænser!”
Linea, 20 år

Underviserne på Meningsdanner er Lena Schenk, der var med til at udvikle Folkemødet fra dets opstart i 2011 og frem til 2016. I dag har hun har sin egen scene på Folkemødet med foreningen ArtPolitico, og Dennis Gade Kofod, anmelderost forfatter, underviser i kreativ skrivning og tidligere politisk aktivist med stærk interesse i moral, etik og aktivisme.

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage efter tilmelding.

Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok