Vi oplever i øjeblikket problemer med vores tilmeldingssystem.

Hvis du ikke kan komme igennem til vores tilmeldingsformular, beder vi dig forsøge igen senere. Vi arbejder på at løse problemet, og beklager ulejligheden.

Keramik

På højskolens keramikværksted vil du blive introduceret til de grundlæggende teknikker, modellering, pladeteknik, drejning og støbning.

Ler fra Bornholm
Vi arbejder i flere forskellige lertyper fra det sarteste porcelæn til det ler, du selv graver ud af den bornholmske natur. Vi blander og eksperimenterer med vores egne glasurer og arbejder med flere former for brænding.

Lær et håndværk og få teoretisk viden
Kurserne veksler mellem teori, oplæg til inspiration, praktisk arbejde og løbende diskussioner om æstetik, design, tradition og fornyelse.

Du kommer omkring mange aspekter af det keramiske arbejde, og du kan selv komme med forslag til, hvad vi skal arbejde med.

Undervisningen veksler mellem fælles undervisning, demonstrationer og individuel vejledning. Selv om du ikke har prøvet at arbejde med keramik før, vil du opleve, at du har god tid til at lære og finde frem til dit eget udtryk. Du vil også opleve, at alle hjælper og inspirerer hinanden.


Keramik er et valgfag under hovedlinjen Kunst.

 • Det kommer du til at arbejde med

  Bearbejdningsteknikker
  Fremstilling af glasurer
  Materialeundersøgelse
  Drejning
  Modellering
  Brænding, blandt andet i træfyret ovn

 • Udgifter

  Når du vælger Keramik, skal du betale 120 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.

  Beløbet dækker de udgifter, som indgår i undervisningen. Ekstra materiale, som du vil bruge i de åbne værkstedet, betaler du særskilt for. Faglærerne orienterer om hvilke priser for hvilke materialer.

Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok