Billedkunst

A 7,5 timer — Kunsthåndværk

Tilmeld

På BILLEDKUNST opdager du på ny, hvad kunst er, og arbejder med, hvad kunsten formår. Du vil blive introduceret til arbejdsmetoder, der fremmer din glæde og koncentration, og du vil nyde at være i fællesskab med andre skabende mennesker. Faget sætter pris på ro og fordybelse og giver mulighed for at forbedre din viden omkring kunstens virkemidler. Farvelære, komposition og tegningen står centralt i forløbet. Du vil lære at stille de rigtige spørgsmål, når du skal forbedre dit arbejde og ligeledes hjælpe andre med at fremme deres. Bevidstheden om kunsthistoriens mange skatte vil blive en kilde for inspiration og kreativ ideudvikling. Du vil opdage, hvor meget du magter og finde de rette rammer, der leder til mere succes i dit arbejde. Vi skal arbejde med maleri, tegning, papirkunst og skulptur.

Billedkunst er for dig, der søger fordybelse
i nogle af billedkunstens mange udtryksformer, og for dig som ønsker at lære at fremme koncentrationen og fordybelse. Vi arbejder med at finde frem til dit personlige udtryk, hvilket vil være givende, hvis du drømme om at uddanne dig videre i billedkunstens verden. Billedkunst er også for dig, der ønsker at snuse til faget og lære kunstens materialer og værktøjer bedre at kende, at udvikle ideer og prøver kræfter med teknikker som at tegne, male, trykke, collager og forme.

Hverdagen i billedkunst
Du vil arbejde individuelt ud fra nogle fælles opgaver, som tager udgangspunkt i farvelære, komposition, ideudvikling, forskellige kunstneriske teknikker og din egen historie. Din arbejdsplads bliver dit helle og arbejdsfællesskabet din inspiration. At arbejde med billedkunst kan nogle gange betyde at blive konfronteret med sine frustrationer. Derfor vil vi blive bedre til at anerkende os selv, motivere os og til at rykke os hen imod en mere konstruktiv tilgang. Du vil have del i en hverdag, hvor vi dyrker vores glæde i at skabe, eksperimentere i trygge rammer og frigøre kreativitet. Besøg på museer, film og møder med øens kunstnere er på programmet.

Det siger eleverne
”Jeg har været så glad for det rum, som læreren Anne har formået at skabe i billedkunst. Dyb koncentration og kreativitet får lov til at blomstre i stedet for konkurrence, og vi lader os inspirere af hinandens idéer. Jeg har lært at få glæde ved processen og ikke være så fikseret på at få et bestemt, perfekt resultat. Derudover er undervisningen godt varieret med både små energigivende øvelser og fordybelse i større projekter.”
Helene, 20 år

Lærer: Anne Cirkola

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage efter tilmelding.

bornholm_2_20170410_00077.cr2
 • Det kommer du til at arbejde med

  Digital kunst
  Akryl- og akvarelmaling
  Grafik
  Installation
  Landart
  Kunstforståelse
  Kunstdebat

 • Tilmeld
Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok