Vi oplever i øjeblikket problemer med vores tilmeldingssystem.

Hvis du ikke kan komme igennem til vores tilmeldingsformular, beder vi dig forsøge igen senere. Vi arbejder på at løse problemet, og beklager ulejligheden.

Billedkunst og installation

Traditionelle tekniker
I faget billedkunst på Bornhholms Højskole lærer du de traditionelle tekniker som tegning, grafik, collage og maleri. Du kommer også til at arbejde med med samtids inspirerede kunst og metoder.

Du vil lære komposition, farvelære og perspektiv samt meget andet, der skærper din iagttagelsesevne og håndværksmæssige kunnen.

Find dit personlige udtryk
I undervisningen vil vi desuden analysere billedindhold, forholde os til mening og udtryk, koncept og kunstforståelse, og diskutere hvad kunst egentlig er og kan. Du lærer at forholde dig til andres værker og give konstruktiv kritik, og du lærer også selv at blive bedømt. Du få hjælp til at finde fra medelever og lærer til at finde dit er personlige udtryk.

Mange muligheder
Nogle billedprojekter er bundne opgaver og giver dig indblik i traditionelle genrer og -teknikker, f.eks. portrætmaleri og landskabsstudier. Andre opgaver er baseret på kollektive processer, som når vi skaber land art i omgivelserne omkring skolen.

Du får også mulighed for at søge dit personlige udtryk eller forfølge et aktivistisk budskab, fx gennem kunstinstallationer eller aktionskunst.

Udvid din forståelse af kunst
Undervejs i undervisningen vil der være oplæg og tværfagligt arbejde med de andre fag på højskolen, og vi tager på inspirationsture uden for skolen både på kunstmuseer, men også ud i den smukke og til tider rå bornholmske natur.

Nysgerrighed er den eneste forudsætning
Det er ikke en forudsætning for deltagelse, at du tidligere har arbejdet med billeder.

På billedkunst får du både holdundervisning og individuel vejledning. Den eneste forudsætning er nysgerrighed og arbejdslyst.

Billedkunst og installation er et valgfag under hovedlinjen Kunst.

• Det kommer du til at arbejde med

Digital kunst
    Akryl- og akvarelmaling
    Landart
    Kunstforståelse
    Kunstdebat

• Udgifter

Når du vælger Billedkunst, skal du betale 120 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.

Beløbet dækker de udgifter, som indgår i undervisningen. Ekstra materiale, som du vil bruge i de åbne værkstedet, betaler du særskilt for. Faglærerne orienterer om hvilke priser for hvilke materialer.