Rum

Keramikværkstedet

Skolen råder over flere ovne, en elektrisk keramikovn, en raku ovn og - som noget helt særligt - en træfyret ovn, hvori vi kan brænde både stentøj og porcelæn. Med en sådan ovn får man stor mulighed for at følge hele processen fra ler til det færdige keramiske produkt.
Keramikværkstedet er altid åbent. Du kan arbejde på værkstedet om aftenen og i weekenden, hvis du har lyst. Også selvom du ikke har valgt keramik som linjefag.

Glasværkstedet

I højskolens glasværksted er der en glasovn til varmt glas og ovne til nedkøling hhv. smeltning af glas. Der er brændere til produktion af glasperler, smykker og små skulpturer. Desuden er der et værksted til slibning og sandblæsning.
Glasværkstedet er altid åbent, så du kan arbejde på værkstedet om aftenen og i weekenden, hvis du vil. Også selvom du ikke har valgt glas som linjefag.

Billedkunst

Billedkunstværkstedet er udstyret med alt hvad du har brug for til at male, men derudover er der også værktøjer til at lave små print og forskellig grafiske tryk. Billedkunst bruger desuden den omgivende natur som rum, når der skal findes inspiration eller laves landart.
Du kan arbejde på værkstedet om aftenen og i weekenden, hvis du vil. Også selvom du ikke har valgt billedkunst som linjefag.

Smykkekunst

På smykkeværkstedet får du din egen arbejdsplads som i et professionelt værksted, og du kan arbejde i værkstedet døgnet rundt, og uden for undervisningstiden lærer I af hinanden. Du har mulighed for at arbejde med forskellige smelte- og støbeprocesser i værkstedets ovne og evt koble dine smykker med glas- eller keramikelementer.

Musik

Skolens musiklokale er helt nyrenoveret. Der er kommet en større samling af instrumenter og under renoveringen har vi fået indbygget et mikserrum. Musiklokalet ligger lidt væk fra hovedbygningen, så der er mulighed for at skrue helt op for lydstyrken og øve hele natten.

Outdoor

Outdoor har sit eget lokale med udstyr og undervisningsfaciliteter, hvor vi forbereder aktiviter, men faget foregår mest udendørs. Rummet vil ofte være naturen, og mulighederne på Bornholm er enestående. Højskolen støder op til Almindingen med varieret og klippefyldt skov, mountainbike trails, og masser af muligheder for vandring og overnatning i det fri. Strand, hav og klipper til klatring er også inden for rækkevidde.

Salen

Salen stammer fra skolens indvielse i 1893 og er en af skolen ældste bygninger.
Salen står åbent og venter bare på at eleverne finder på sjove initiativer fx volleyball, yoga eller salsa. Vi bruger også salen til teaterforestillinger og koncerter.

Foredragssal og hverdagsrum

På skolens fællesarealer, som stuen, spisesalen og foredragssalen, er der plads til hygge og socialt sammenvær. Det kan være I gerne vil spille bezzerwizzer i stuen eller lave popcorn i spisetstuen og tage med i foredragssalen for at se film på storskærmen.

Knivværksted

Grovværkstedet er under opbygning

Fotografi og lydkunst

Fotografi og lydkunst/podcast kommer til at høre hjemme i Sønder Omme