Personer

Tlf. nr. 5045 0058

Anders Pedersen AP

Lærer

Anders er uddannet instruktør i blandt andet væg- og sportsklatring, herunder i faldsikring og redning, dykkerinstruktør i snorkling og fridykning, livredder, førstehjælpsinstruktør og DGI mountainbikeinstruktør. Han er desuden uddannet erhvervsklatrer og arborist/topkapper fra skovskolen i Nødebo. Anders har selv dyrket klatring, dykning, kajak og mountainbike i blandt andet Sverige og Norge, Schweiz og Tyskland foruden på Bornholm og andre steder i Danmark.

Anders har undervist i friluftslære på Bornholms Efterskole i 2012 og er medindehaver af Bornholms Outdoorcenter. Han underviser i alt det outdoor man kan forestille sig, blandt andet i klatring, dykning, kajak, mountainbike og førstehjælp.

Lene Degett LD

Billedkunstner, lærer, PD i billedkunst

Hjemmeside

Lene underviser i billedkunst på vinterskolen.

Hun arbejder i en vekselvirkning mellem eget kunstnerisk virke, undervisning i og formidling af billedkunst på div. kunstskoler, billedskoler, højskoler og gymnasium. Underviser i alle medier både praktisk og teoretisk.

Lene er opvokset på Bornholm, hvor den barske natur og “Bornholmermalerne” har været de første læremestre, senere stærke påvirkninger på div. kunstskoler, Glyptotekets Tegneskole og privatundervisning.

Medlem af Sydfynske Kunstnere fra 1996-2000.

Rikke Lehrskov Andersen RLA

Hjemmeside

Rikke er uddannet smykkeformgiver fra Institut for Ædelmetal i 2016, med en baggrund som guldsmed fra 2011.Hun er udøvende smykkekunstner og har været med på 3 udstillinger i København i perioden 2013-2016.

Rikke underviser i smykke- og metalkunst på lange og korte kurser. Hun underviser også i naturfag og design og formforståelse.

Følg Rikke på Facebook »

Følg Rikke på Instagram »

Simon Lund Koefoed SLK

Lærer og keramiker

Hjemmeside

Simon er uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium med musik som linjefag og efterfølgen som keramiker på Glas- og Keramikskolen i Nexø. Han har undervisningserfaring fra ungdomsskoler, efterskoler og højskoler. Har erfaring som udøvende musiker i forskellige sammenhænge.

På højskolen underviser Simon i musik (rytmisk samspil), håndværk og naturfag. Han kan køre skolens bus og elsker at vise eleverne sin fødeø.

Når Simon ikke underviser på højskolen, er han fuldtidskeramiker med eget værksted og butik. Han er medlem af ‘Arts and Craft Association Bornholm’ og deltager i udstillinger i både indlandet og udlandet.

Hjemmeside: www.simonkeramik.dk

Tobias Sode TS

Lærer

Tobias er uddannet som glasmager fra Riksglasskolan i Kosta i Sverige 2003. Han har arbejdet med   glaskunst i Norge, Sverige og Danmark og har desuden uddannet sig i USA og Italien.

Han underviser i glas og naturfag.

Personale

Anita Gjedsted AG

Køkkenassistent

Anita er uddannet på Sorø Husholdningsskole og Hun blev køkkenassistent 1988 v/ efterskolen Leg og Virke – Blykobbe og har læst økologi ved Bornholms Erhversskole. Hun har arbejdet på Bornholms Centralsygehus både som forpraktikant og køkkenassistent.

Anita har været ansat på højskolen siden 2001 og er stedets arbejdsmiljørepræsentant.

Christian Rasmussen CR

Køkkenassistent

Christian har været køkkenassistent på højskolen siden 2011.

Jørgen Koefoed JK

Pedel

Jørgen er uddannet tømrer og har i mange år arbejdet som pedel. Først på skoler og siden 1994 på højskolen. Han har det ansvar for daglige ansvar for drift og vedligeholdelse af skolens bygninger og udendørsarelaer.

Klaus Kofoed KK

Pedelassistent

Klaus hjælper til i pedelafdelingen. Han er manden, der blandt andet sørger for at græsset er slået, sneen er ryddet og indkørslerne er planeret.

Michael Holm MH

Pedelassistent

Michael er udlært elektriker og hjælper blandt andet til med at løse el- og maler-opgaver på højskolen.

Knud Andersen

Tlf 40 15 39 46, Email zelmerolsen@gmail.com

Se Bornholms Højskoles vedtæger her

Skolekredsen

Bornholms Højskole har en meget stor skolekreds. De fleste medlemmer bor på Bornholm og har haft deres gang på højskolen i mange år. Andre medlemmer er gamle elever, som støtter op om skolen, selvom de bor andre steder i landet. Alle skolekredsens medlemmer er med til at præge skolens udvikling gennem aktiv deltagelse i skolens aktiviteter og bidrag til diskussioner om skolens fremtid.

Se Bornholms Højskoles vedtæger her

Jeg/vi ønsker at være medlem af Skolekredsen

Bliv medlem af Skolekredsen

Hvis du har lyst til at støtte Højskolens arbejde kan du blive medlem af Bornholms Højskoles Skolekreds. Det koster 100 kr om året.

Et medlemsskab giver dig stemmeret til højskolens generalforsamling, hvor højskolens bestyrelse vælges. Du får mulighed for at deltage særlige arrangementer, blandt andet det årlige sommermøde, og du får rabat på udvalgte produkter (se mere her). Vi sørger desuden for at invitere dig til events på skolen, hvis vi har din mail-adresse.

Tilmelding sker ved at udfylde tilmeldingsblanketten her. Du kan også overføre 100 kr. til skolekredsens konto i Nordea. Reg. nr. 0658 konto nr. 3489 227 621 med angivelse af det eller de navne, der skal tilmeldes, samt adresse, email og telefonnummer.

Giv et bidrag til højskolen

Du kan støtte Bornholms Højskole ved at donere et støttebeløb. Beløbet overføres til højskolens konto i Nordea. Reg. nr. 0658 konto nr. 6570 100 120.

Du kan ringe til kontoret på 5697 4077.

Privat: Bliv frivillig

På højskolen har vi altid brug for en ekstra hånd. Blandt andet vil vi gerne have hjælp til at etablere og passe en urtehave. Send en mail til kontor@bornholmshojskole.dk eller ring på 56974077, hvis du er god til håndværk eller havearbejde. Som tak for din hjælp sørger vi for kaffe og en bid brød.