Lange kurser

Fra 12 til 24 uger - start: 11/9 2017, 3/1 2018 og 27/3 2018

Mennesker, Natur, Kunsthåndværk, Gastronomi. Det er Bornholm. Og det er Bornholms Højskole.

Bornholms Højskole giver dig helt unikke muligheder for at udforske de håndværk, øen er kendt for, glas, keramik, smykker. Du kan udforske dine ydre og indre billeder i lyd, fotografi, billedkunst, installation. Du kan smage dig gennem øens vilde natur og gastronomiske specialiteter. Eller du kan udfordre den enestående natur på de vildeste mountainbike-trails, klatre på de stejleste klipper eller bare nyde den skønneste baghave i Danmark.

Skema

Du kan sammensætte dit helt personlige skema, og du har stor indflydelse på fagenes indhold.

Når du melder dig til, vælger du på forhånd to linjefag (A-fag). Det ene linjefag har flest timer i begyndelsen af dit forløb. Det andet har flest timer i slutningen af dit forløb. Linjefag er keramik, billedkunst, gastronomi, outdoor, glas og smykkekunst. Du kan vælge mellem tre forskellige A-fag i den første halvdel af dit ophold.

Derefter kan du vælge mellem tre andre. Ud over A-fag skal du have to B-fag, et C-fag og et D-fag, som er obligatorisk. Du får også mulighed for at vælge nye B-,C- og D-fag undervejs i dit ophold. B-, C- og D-fag, vælger du, når du er på skolen.

B-fagene fungerer ofte som metodefag eller supplerende fag til linjefagene. Har du valgt outdoor er det måske cool også at lave sin egen kniv eller følge naturfag. De fleste D-fag er tænke- og samtalefag.

Hvis du ønsker at fordybe dig i fx keramik i hele dit forløb, kan det sagtens lade sig gøre. Keramik er et A-fag med 10 timer om ugen i halvdelen af dit ophold, i den anden halvdel er faget et B-fag med færre timer. I den periode kan du til gengæld vælge støttefag, som styrker din teknik, din refleksion over din produktion og din indsigt i fagets kulturhistorie.

Studieforberedelse

Hvis du overvejer at søge ind på en videregående uddannelse indenfor glas, keramik, smykker, design, fotografi eller billedkunst, hjælper vi dig med afklaring og prøveforberedende arbejde. Vi har tilrettelagt undervisningen, så der bliver tid til at arbejde med portfolio og ansøgning, og vi har samarbejde med Designskolen i Nexø og København og også med Riksglasskolan i Sverige.

Betales ratevis forud til forfald den 1. i hver måned.

• Skolepenge.
  • Fællesudgifter på værkstederne.
  • Busture rundt på Bornholm og indgange på museer.

Udstyr til fagene

Højskolen har basisudstyr til alle fag inklusive outdoor. Husk dog at tage et sæt allround træningstøj og et par løbesko med. Hvis du ønsker at medbringe dit eget fotoudstyr, dit klatreudstyr, din mountainbike eller din lydoptager, er du meget velkommen til gøre det. Skolen råder over elevcomputere med design-, lyd- og billedredigeringsprogrammer, men det er en god ide at medbringe din egen computer til andre typer opgaver.

Energi- og materialeudgifter

Når du vælger fagene glas, keramik, smykkekunst, billedkunst, gastronomi og fotografi skal du betale 50 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug. Udgiften ens for alle, uanset om du laver få eller mange ting.

Søg støtte

Bornholms Højskoles Støtteforening

Har til formål at støtte op om skolens aktiviteter, herunder at:

• –  Yde tilskud til elevers ophold på højskolen efter ansøgning til støtteforeningens bestyrelse og efter nærmere kriterier fastsat af bestyrelsen,

• –  Yde tilskud til elevers udgifter til rejser under højskoleopholdet efter ansøgning,

Du stiler din ansøgning til:

Bornholms Højskoles Støtteforening

Almindingsvej 35

3720 Aakirkeby

NB! Støttebeløbet er skattepligtigt

Legatbogen er et register over alle fonde og legater i Danmark, som gør legatsøgning nemt og effektivt, så de bedste ansøgere møder de rigtige fonde. Søgemaskinen er gratis og er udviklet i samarbejde med en lang række partnere, blandt andre Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Frederiksberg Kommune og Københavns Universitet.