Smykker

På højskolens smykkeværksted kommer du til at arbejde med forskellige aspekter af smykkedesign. Du vil komme til at arbejde med smykkets formsprog, ved hjælp af forskellige håndværksteknikker og en undersøgelse af forskellige smykkematerialer, både de traditionelle og de mere alternative.

Fornemmelse for håndværket
Der er fokus på dit kunstneriske udtryk, og at dine kreative evner styrkes, samtidig med at du får en god fornemmelse for håndværk, materialer og ideudvikling.

Som del af undervisningen kommer vi til at udforske begrebet smykker, gennem diskussion af de værdibegreber, tanker og idéer, der ligger til grund for smykkers udformning. Tilrettelagte opgaver, projekter og idéudvikling understøttes af oplæg, inspirationsmateriale og tværfagligt arbejde med de andre fag på højskolen.

Personlig vejledning
Holdundervisningen kombineres med personlig vejledning, efterfølgende idéudvikling, og at man arbejder videre på egen hånd med rig mulighed for både fordybelse og eksperimenterende arbejde.


Smykker er et valgfag under hovedlinjen Kunst.

 • Det kommer du til at arbejde med

  Klassiske guldsmede teknikker
  Lodning
  Støbning
  Emalje
  Materialeundersøgelse
  Indfatning af forskellige materialer
  Statement smykker
  Wearables
  Smykker og identitet
  Desig smykker, som afspejler din stil

 • Udgifter

  Når du vælger Smykkekunst, skal du betale 120 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.

  Beløbet dækker de udgifter, som indgår i undervisningen. Ekstra materiale, som du vil bruge i de åbne værkstedet, betaler du særskilt for. Faglærerne orienterer om hvilke priser for hvilke materialer.

Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok