Meningsdanner & Folkemøde

B/C 3,5/2 timer

Tilmeld

På MENINGSDANNER behøver du ikke at kende alle argumenter eller facts. Vi stiller til gengæld mange spørgsmål til, hvorfor vi mennesker gør, som vi gør; hvorfor nogle mennesker har andre vaner og tanker end os selv, og hvordan vi formes af det samfund og den kultur, som vi er en del af. Vi skal snakke om normer, magt, demokrati, racisme, klima, retfærdighed, menneskerettigheder, ligestilling, identitetspolitik, drømme og meget mere.

Vi arbejder også med projektledelse.

MENINGSDANNER er for dig, der er nysgerrig på verden
og for dig, der måske drømmer om at søge ind på en samfundsfaglig eller humanistisk uddannelse eller måske for dig, der ønsker at blive aktiv i en græsrodsbevægelse, en organisation og ønsker at lave kulturarrangementer i din by.

Faget er en kombination af teori, kreativ aktivisme og projektledelse. Du bliver klædt på til at kunne formulere dine politiske frustrationer og finde på aktioner for handling.

På efterårsholdene
Holdene i efteråret vil særligt arbejde med lokal aktivisme og med mundtlig og skriftlig debat. Du lærer hvordan du kan engagere dig i den offentlige debat, hvis du har lyst.

På forårsholdene 
Undervisningen i forårssemestret koncentrerer sig særligt om planlægningen af unges deltagelse på Folkemødet i Allinge i uge 24. Vi definerer selv, hvordan vi ønsker at Bornholms Højskole skal deltage på Folkemødet – og dertil lærer vi netværk og samarbejdspartnere at kende, projektudvikling og projektledelse. Og vi får til sidst hele skolen engageret i Folkemødet, så vi står stærkt repræsenterede på selve Folkemødet i Allinge.

Hverdagen i Meningsdanner
For at kunne danne sig en mening, må man sætte sig ind i tingene. Du behøver ikke vide noget eller kende din egen holdning på forhånd; den største gave er din nysgerrighed på verden og lysten til at forstå samfundsmæssige dilemmaer.

Vi stiller spørgsmål, der skaber nye spørgsmål og hjælpes ad med at finde svarene. På den måde bliver vi både klogere på vores egen og hinandens holdninger. Men vi ændrer ikke noget ved at tale hinanden efter munden. Derfor skal vi undersøge muligheder for politisk handling og kreative former for aktivisme. Vi kan lave online aktioner, events på højskolen eller pop-up demonstrationer rundt på øen. Vi går legende til værks, når vi skal formulere utopiske alternativer til status quo.

Det siger eleverne
”Jeg gik ind til faget med en forventning om, at det ville ligne samfundsfag. Det blev dog ret hurtigt gjort klart for mig, at det slet ikke er, hvad faget går ud på, hvilket var en rigtig god og positiv overraskelse. Laura er mega god til det, hun gør, og har altid nogle nye spændende emner man skal snakke om, samt nogle folk udefra, der kan komme og tale på det pågældende emne. Alt i alt er det et super godt fag med god stemning, som kan udfordre én tankemæssigt.”
Oscar, 21 år

”Meningsdanner har været udfordrende og lærerigt. Meningsdanner er ikke bare at snakke om politik, vi har lavet meget mere! Jeg synes især forløbene med projektledelse, antropologi, debat og folkemødet har været super spænende! Vi har haft nogle super fede gæstelærer der virkelig har udfordret os og skubbet til vores grænser! Derudover er læreren Laura meget inspirerende og er god til provokere ens tankegang! Jeg er blevet bedre til at have større forståelse over for andres holdninger, samt blevet mere opmærksom på mine egne holdninger og grænser!”
Linea, 20 år

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage efter tilmelding.

 • Det kommer du til at arbejde med

  Politik
  Klima
  Bæredygtighed
  Teori/fagforståelse
  Debat
  Økonomi
  Aktuelle nyheder
  Verdens dilemmaer
  Projektledelse

 • Tilmeld
Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok