Krop og sind E23

B 4 timer — E23 — Krop og sind

Tilmeld

KROP OG SIND taler til dig, som godt kunne tænke sig at lære dig selv endnu bedre at kende. Og hvordan gør man så det?

Oplever du nogen gange, at verden omkring dig går for stærkt og du ikke rigtigt kan følge med, og finde ind til hvad du i virkeligheden har lyst til? Så tilbyder Bornholms Højskole “Krop & Sind – det levende menneske”, hvor vi skal arbejde med os selv. Vi skal finde ind til kernen af, hvem vi er, hvordan vi er, hvordan vi gerne vil være og hvordan vi kan leve vores liv på den mest autentiske måde.

Et fællesskab af tryghed, omsorg, opbakning, anerkendelse, nærvær og ikke mindst sjovhed er hvad du vil få, hvis du vælger dette fag. Vi skal ikke overskride vores grænser, men vi skal individuelt og sammen finde frem til vores grænser og arbejde/lege med, hvordan vi kan udvide dem.

Undervisningen er en personlig rejse, hvor du lærer at leve dit liv indefra og ud i stedet for omvendt – det vil sige, at du undersøger hvordan du kan leve dit liv ud fra din intuition i stedet for at leve dit liv ud fra samfundets forventninger eller andres forventninger – du vil på den måde opleve en stor selvindsigt. Derudover vil der være mange refleksionsøvelser, som forhåbentlig vil sætte skub i din rejse og det nye eventyr du kaster dig ud i. Du vil blive bedre til at mærke din intuition og generelt få forbindelse mellem din krop og dit sind. Vi skal bruge naturen som hjælp til at “finde hjem i os selv” og vi skal  lære at være til stede i de følelser, tanker og reaktioner som opstår.

Hverdagen i det levende menneske
Faget tager udgangspunkt i sharing circles, meditation, dans, selvkærlige ritualer, bevidst refleksion, naturvandring og meget mere. Faget tager fat i ideen om at læring kommer indefra, så derfor vil læringen tage udgangspunkt  i at være og være praktisk omkring dette. I undervisningen vil du også blive præsenteret for teorien og tanken bag de øvelser, som gennemgås.

Igennem sharing circles lærer vi at dele med hinanden og at intet er rigtigt eller forkert – i disse cirkler deler vi alt fra hvordan vi har det til hvad vi drømmer om og hvad der gør os glade samt meget andet. Det er en måde at skabe et trygt fællesskab på. Vi skal lære, hvad forskellen på mindfulness og meditation er. Vi skal danse, og arbejde med at “smide masken” – da vi er et fællesskab hvor ingen dømmer. Vi skal lære os selv, hvordan vi bliver mere selvkærlige og tager kærlige valg for os selv, vi skal lære at skabe bevidsthed omkring os selv og vores relation til os selv og andre, vi skal lære om månens cyklus og hvordan den har påvirkning på os, vi skal lære en masse i medbestemmelse med jer som vælger faget..

Undervisningen vil bære præg af forskellige tematikker, som er relevante for den personlige rejse. Vi skal på forskellige dagsture og opleve at retræte (trække os tilbage og bare være) og vi skal på naturvandringer og opleve den smukke natur på Bornholm, men vigtigst af alt er fællesskabet for udvikling. Vi skal i sammenspil dyrke og styrke fællesskabet, så vi hver især føler os grebet i det eventyr vi har valgt at begive os ud i.

Til slut skal det siges, at ingen kan være gode eller dårlige til dette fag. Vigtigst af alt er nysgerrigheden i at lære sig selv endnu bedre at kende. Du vil blive holdt i hånden hele vejen igennem. Uanset erfaring er alle velkomne!

 

Hvad siger eleverne om faget:

“Jeg føler jeg har lært noget mere om mig selv, og lært noget mere om meditation, som jeg helt sikkert vil begynde at bruge, så jeg kan få lidt styr på tankemylderet. Derudover har det også været virkelig fedt, at blive præsenteret for den spirituelle verden, som jeg ikke rigtig har gjort mig i så meget før.”


“Jeg har fået indblik i det spirituelle, åndedrættet, meditation, at reflektere over hvordan man har det og hvordan man gerne vil have det og hvordan man hjælper sig selv i den proces – det har været en dream come true at have dette fag”


“Det bedste ved dette fag har været virkelig mange ting. Jeg har virkelig holdt af sårbarheden. Det hjertevarmende rum, som omfavnede én 100% som den man er. De dejligste dansende momenter! – Åh jeg genfandt virkelig min lyst til dans og den frie bevægelse. Meditationerne var også helt vildt gode og aktuelle”


“Der er sket en forandring inde i mig, men  på en god måde. Jeg er blevet mere fri, ligeglad med, hvad andre tænker og mega stolt af mig selv!”


Lærer på E23: Mie Lykke Madsen 

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage efter tilmelding.

Kreds i store skolestue, Mie
 • Du kommer til at arbejde med

  Psykologi
  Yoga
  Meditation
  Vandring (antropologi)
  Teori/fagforståelse
  Refleksion
  Personlig udvikling

 • Tilmeld
Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok