Krop og sind

A 7,5 timer — Krop og sind

Tilmeld

KROP OG SIND er for dig, der er nysgerrig på, hvorfor vi tænker, føler og handler, som vi gør. Dig, der vil vide, hvorfor nogen får stress, mens andre er uberørt. Dig, der undrer dig over, hvorfor nogen kan snakke foran store forsamlinger, mens andre får det fysisk dårligt bare ved tanken. Dig, der vil lære dig selv bedre at kende, lege med dine grænser og udvikle dig personligt.

KROP & SIND giver dig svar på en del af dine spørgsmål og erfaringer, der styrker dig fysisk, som psykisk, som du kan have glæde af resten af dit liv.

Undervisningen er en rejse i personlig udvikling mod større selvindsigt. Du får et bedre kendskab til dig selv og dine ressourcer og god forståelse for din krops signaler. Vi arbejder med at turde ”smide masken” og overskride egne grænser, træde ud af “comfort zonen”, at blive bedre til at lytte til os selv og vores intuition og frigøre den energi og kreativitet, som mange ubevidst undertrykker.

Faget tager udgangspunkt i psykologi, yoga/meditation og naturvandring
Psykologi gør dig klogere på, hvordan mennesker tænker, føler, oplever og handler i bestemte sammenhænge. Det er både teoretisk og praktisk orienteret, og du vil få et godt indblik i forskellige psykologiske retninger.

Med Yoga & Meditation afprøver du mange forskellige stilarter, alt fra; ashtanga (“hardcore yoga”) til restorativ (“putte yoga”) og det, der er derimellem. Fra mindfulness og dynamiske meditationer (i bevægelse) til vipassana (stillesiddende). Du får dermed mulighed for at mærke på egen krop og eget sind, hvilke stilarter og hvilke øvelser, der appellerer til dig.

Natur & Vandring tager dig med ud i Bornholms skønne natur. Her laves øvelser i og med naturen, der hjælper til at komme “ned i kroppen”. Du prøver bl.a. kræfter med “mindfull-vandring”, acroyoga i sand, yoga på vand (paddelbords) og yoga i luften (yogagynger i træerne).

Hverdagen i krop og sind
Undervisningen er en blanding af oplæg, foredrag, video/film, refleksion, øvelser/eksperimenter, fysisk udfoldelse, kreative workshops og diskussioner. Vi fordyber os i forskellige temaer, som gruppen har medbestemmelse på. Vi laver undervejs nogle heldagsture (evt. med overnatning), små retreats, hvor vi har ekstra god tid til fordybelse. Fra start vil der være stort fokus på at skabe den gode, trykke og sjove stemning, så alle føler sig godt tilpas. Det kræver ingen forudgående erfaring at deltage. Har du erfaring, vil du blive udfordret fra det niveau, du har. Ønsker du at arbejde med instruktørerfaring, så er det også en mulighed.

Det siger eleverne
”Jeg har fået en hel del ud af Krop og Sind, at finde balance er noget, jeg har svært ved derhjemme, men nu har jeg fået en masse redskaber til at gøre det. Og så har vi simpelthen bare hygget os altså.”
Emil, 25 år

Lærere: Tilde Hansen

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage efter tilmelding.

Lais
 • Du kommer til at arbejde med

  Psykologi
  Yoga
  Meditation
  Vandring (antropologi)
  Teori/fagforståelse
  Refleksion
  Personlig udvikling

 • Tilmeld
Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok