Vi oplever i øjeblikket problemer med vores tilmeldingssystem.

Hvis du ikke kan komme igennem til vores tilmeldingsformular, beder vi dig forsøge igen senere. Vi arbejder på at løse problemet, og beklager ulejligheden.

Knivværksted

I knivværkstedet får du mulighed for at lave din egen kniv med tilhørende skede. Du kommer igennem mange aspekter af knivproduktion, og du kan være med selvom du ikke har arbejdet med håndværk før.

Vær med i hele processen
Du får undervisning i designprincipper og fremstillingsmetoder. Du lærer at bruge forskelligt værktøj til at bearbejde metal, træ og læder. Undervisningen tager udgangspunkt i et færdigsmedet knivsblad, som skal have fremstillet et skæfte ud fra funktionelle og æstetiske principper. Der er dog mulighed for at smede sit eget knivblad, hvis du har mod på at lave hele kniven fra bunden.

Et personligt præg
Vi arbejder med at designe og skitsere skæftet på papir, og designet overføres derefter til det stykke træ, du selv har udvalgt eller fundet i naturen. Skeden fremstilles i rå læder og designes, så den matcher kniv og skæfte i form og udtryk. Du lærer at stille krav til æstetik og finish. Derudover vil du også blive sat ind i knivens betydning historisk og kulturelt.


Knivværksted er et valgfag under hovedlinjen Kunst.

 • Det kommer du til at arbejde med

  Knivdesign og skitsering
  Formgivning i træ og læder
  Fremstillingsmetoder
  Værktøjskendskab
  Finish og overfladebehandling

Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok