Fotografi

Fotografiet
Vi lever i en billedflimrende tid, hvor både medier og helt almindelige mennesker bruger kameraets søger til at forstå og definere tilværelsen – lige fra krigens kaos til en iscenesat morgenmad på Instagram. På Fotografi får du fyldt både den æstetiske og tekniske værktøjskasse, så du kan finde din helt egen stil og blive en stærk visuel historiefortæller.

De fire grundstoffer
Du lærer selvfølgeligt lynhurtigt at skyde billeder manuelt. Tid, blænde og iso kommer du til at beherske efter en uge. Learning by doing. Så er håndværket på plads, og du er klar til at finde og udtrykke dit personlige fotografi og udforske genrer som fx reportagefotos, portrætter eller naturfotografi.

Vi fokuserer på fotografiets fire grundstoffer: Lyset, øjeblikket, kompositionen og historien. Og du får mulighed for at eksperimentere med både stillbilleder, video og analog fotografering, hvor du også kan prøve kræfter med fremkaldervæsker og forstørrelsesapparater i højskolens mørkekammer.

Fotografiet i historisk kontekst
Undervejs dykker vi ned i fotografiets historie og betydning. Du stifter bekendtskab med de store mestre – til inspiration for dit eget fotografi og dit fotografiske øje. Og du udvikler begge dele gennem øvelser og plenumgennemgang med feedback fra dine medkursister og lærere.

Udstyr
Hvis du har det, så medbring eget kamera og evt. linser, en bærbar computer, en USB-stick, pen og papir samt gode vandresko og en lille rygsæk eller taske til dit kameraudstyr.

 • Det kommer du til at arbejde med

  Tid, blænde, ISO
  Still billeder
  Smartphone Video
  Portræt
  Street Photography
  Landskabsfotografi
  Analogt foto og mørkekammer
  Fortællingen, lyset, kompositionen, øjeblikket

 • Udgifter

  Når du vælger fotografi, skal du betale 120 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.

  Beløbet dækker de udgifter, som indgår i undervisningen. Ekstra materiale, som du vil bruge i de åbne værkstedet, betaler du særskilt for. Faglærerne orienterer om hvilke priser for hvilke materialer.

Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok