Ud i landskabet – Field Painting på Bornholm

De fysiske udfordringer ved at være udenfor i al slags vejr kan skabe en vibrerende kreativitet i vores streg, som let kan gå tabt, når vi arbejder indenfor.

← Oversigt over alle kurser

På kurset vil vi arbejde med tegning som en aktiv måde at få øje på verden. Det gør vi ved at gå tæt på motivet og lære det grundigt at kende. Vi tester vores forforståelse og afprøver forskellige måder at fortolke det, vi ser og føler. Det handler ikke om at tegne godt eller dårligt, men om at stille sig undersøgende an overfor det, man oplever. Og det er en uendelig proces at forsøge at komme tættere på verden.

Du kommer derfor til at skitsere, tegne og male under åben himmel i Bornholms fantastiske naturscenerier i længere perioder og i alle typer vejr.

I løbet af kurset vil du få en omfattende introduktion til Field Painting, naturfortolkning og metoder til at arbejde i udendørs.

Sidst på ugen vil kursuslederne sammen med deltagerne på kurset præsentere ugens arbejder på en uformel udstilling, som er åben for offentligheden.

Kursusledere er den kendte britiske kunstner og grafiker Greg Poole og billedkunstneren Ben Woodhams, som bor på Bornholm. De vil tage dig og dine medkursister på rejse rundt i Bornholms varierede og udstrakte landskab. De har udset sig nogle øens mindre kendte steder, hvor der bliver der mulighed for at udforske og kreativt at fortolke fugle, planter og landskaber.

Der er plads til maks. 20 deltagere på kurset og undervisningen foregår på dansk (Ben) og engelsk (Greg og Ben).

Læs mere i det detaljerede kursusprogram her »

Du får fuld kost og logi på højskolen. Der er mulighed for at vælge enkelt- eller dobbeltværelse, med og uden bad og toilet på værelset.

Priser:

Dobbeltværelse (to enkeltsenge) m/ bad og toilet – 4.750kr
Dobbeltværelse (to enkeltsenge) m/ delt bad og toilet – 4.250kr
Enkeltværelse m/ delt bad og toilet – 4.700kr
Der er desuden rabat for hjemmeboende på 500 kr.

NB: Studerende og unge mellem 18 og 25 år kan få 1.000 kr. i rabat.

Generelt om kurserne

Bornholm er forskellig fra resten af Danmark og rig på variation. Klipperne mod nord, landets femte største skov Almindingen midt på øen og de hvide sandstrande mod syd er bare tre eksempler på øens egenart og store afveksling. Maleriske byer langs kysten ligger som perler på en snor. Her har skiftende tider og dramatiske begivenheder sat deres præg på mennesker, historie og kultur.

Du kan desuden glæde dig til skolens hjemlige og hyggelige rammer – både inde og ude – og den fantastiske natur med bare 10 minutters gang til Ekkodalen.

OBS!

See the English course description here:

ENGLISH VERSION »

På kurset møder du

Greg Poole

Ben Woodhams

Kursusnummer

U1

Periode

9. september, 2018 — 15. september, 2018

Relaterede kurser

Akvarel – bornholmske motiver

Studie- og ungdomsrabat

Er du under uddannelse eller mellem 18 og 25 år, giver vi en rabat på 1000 kr. for et ugekursus og 1500 kr. for et 12- eller 14-dages kursus. Gælder dog ikke Folkemødekurset. Rabatten gives for én person på delt dobbeltværelse. Regn med at du kommer til at dele dobbeltværelse med en anden.

Tilmelding og betaling (korte kurser)

Du tilmelder dig via hjemmesiden. Gå ind på det kursus du gerne vil på og tryk på TILMELDING.

Kort efter din tilmelding vil du modtage en bekræftelse med opkrævning af depositum på 1.000 kr. eller 1.500 kr., alt efter hvilket kursus du har tilmeldt dig. Beløbet tilbagebetales ikke ved afbud. Se også information om afbud.

Ca. 8 uger før kurset starter sender vi dig et detaljeret kursusprogram samt oplysninger om indbetaling af restbeløbet.

Betaling fra udlandet:

Nordea Bank

DK – 3700 Rønne

St. Torv 16-18

3700 Rønne

Kontoindehaver: Forstander Bente Larsen

Reg. 0658

Konto: 6570100120

IBAN: DK7620006570100120

Swift: NDEADKKK

Priser (korte kurser)

Inkluderer undervisning, busture rundt på øen, kost, logi, sengetøj og linned samt håndklæder. Kaffe på cafe, entréer samt ekstra udflugts tilbud er egenbetalt.

Kursusprisen står under hvert enkelt kursus.

 

Ca. 8 uger før kursets start sender vi dig et detaljeret kursusprogram samt et indbetalingskort på retsbeløbet.

Se endvidere information om afbud.

Sådan forløber hverdagen (korte kurser)

En højskoledag begynder kl 8 med morgenmad.

Efter morgenmaden mødes vi til morgensamling med sang fra højskolesangbogen og foredrag om emner som geologi, litteratur eller kunst eller, helt enkelt, en diskussion om emner, der berører os.

Formiddag eller eftermiddag er der undervisning er der undervisning i det emne, du har valgt at fordybe dig i, fx yoga eller bridge.

Den almentdannende undervisning kan foregå på bus- eller gåture rundt på øen, hvor vores lærere fortæller om det smukke Bornholms natur og kultur i alle facetter.

Aftenerne har hver deres særlige indhold: Sang, foredrag, dans m.v.

Hvert kursus afsluttes med en festmiddag, hvor forstanderen og kursets lærere deltager. Underholdningen kan du selv bidrage til, hvis du har lyst.

 

Sådan bor du

Skolen råder over 41 enkeltværelser og 26 dobbeltværelser, heraf 11 dobbeltværelser med bad/toilet. Når du ankommer til højskolen, får du anvist dit værelse, og du får et opdateret dag-tildag program. På værelset ligger linned og håndklæder. En informationsmappe på bordet rummer alle væsentlige informationer om skolen.

Her kan du se billeder af højskolen og værelserne og her en oversigt over skolens forskellige bygninger.

Praktisk information (korte kurser)

Kost

Ønsker du vegetarkost bedes du foretage afkrydsning på tilmeldingsblanketten. Vegetarkost tilbydes uden ekstra beregning. Ved vegetarkost forstås mad uden kød eller fisk. Medbring selv livsnødvendig specialkost.

Er du i tvivl, kan du kontakte skolens køkkenleder, Karen Prætorius på telefon nr. 51 51 71 35.

Læs om skolens kostpolitik her.

Wifi

er tilgængeligt overalt på skolen.

Vask

Der er mulighed for at vaske, tørre og stryge i skolens møntvask.

Afbud (korte kurser)

Hvis du melder afbud til kurset senere end 6 uger før start, kan du ikke få den indbetalte kursuspris tilbage fra højskolen.

Du kan få det indbetalte depositum overført til et andet kursus indenfor samme år efter aftale med os. Ring på 56974077.

Vi opfordrer dig til at tegne en afbuds- og sygeforsikring hos Europæiske, som dækker, hvis du pga. sygdom bliver forhindret i at komme, eller må afbryde opholdet før tid. En sådan forsikring koster ca. 6% af den fulde kursuspris. Undersøg om din eventuelle private rejseforsikring dækker højskoleophold i Danmark. Forsikringen skal tegnes ved tilmeldingen. Europæiske Rejseforsikring: Tlf. 33 25 25 25. www.europaeiske.dk