Tæt på naturen

Se, sans og forstå naturen som kulturens kilde

← Oversigt over alle kurser

Naturen og livet omkring os er kulturens fundament. Uanset, om vi betragter verden gennem et mikroskop, kigger os omkring på Jorden eller retter teleskopet mod fjerne planeter, stjerner og galakser, ser vi natur. Vi har endnu ikke påvist liv andre steder end på Jorden. Her er der til gengæld millioner af arter, som vi deler udviklingshistorie med.

Livet bliver bedre, jo mere man mærker verden. På dette kursus går vi på opdagelse i den meget varierede, bornholmske natur og indtager den med alle sanser. Vi besøger magiske steder, hvor turisterne sjældent kommer. Vi ser insekter, der glimter som safirer og guld, lysende mos,
dansende kejserkåber, vilde orkideer, bisoner og trumpeterende traner.

Og vi ser på naturens mønstre, som kunst og videnskab til alle tider har været grebet af. Intet er for småt, og intet er for stort. Vi møder det hele og mærker med stor sikkerhed både ånden i naturen og tilstedeværelsen af de underjordiske. Vi samler spiselige urter, bær og svampe, sover i shelter og laver mad over bål. Og vi møder naturen i øjenhøjde sammen med blandt andre en af Danmarks bedste biologer.

Vi kommer kort og godt tæt på.

Pris

Tilmeldingsgebyr: 1000,-
Dobbeltværelse uden bad: 3550,-
Dobbeltværelse med bad: 4050,-
Enkeltværelse uden bad: 4000,-
Hjemmeboende: 3050,-

Generelt om kurserne

Bornholm er forskellig fra resten af Danmark og rig på variation. Klipperne mod nord, landets femte største skov Almindingen midt på øen og de hvide sandstrande mod syd er bare tre eksempler på øens egenart og store afveksling. Maleriske byer langs kysten ligger som perler på en snor. Her har skiftende tider og dramatiske begivenheder sat deres præg på mennesker, historie og kultur.

Du kan desuden glæde dig til skolens hjemlige og hyggelige rammer – både inde og ude – og den fantastiske natur med bare 10 minutters gang til Ekkodalen.

Kursusnummer

L9

Periode

19. juli, 2020 — 25. juli, 2020

Relaterede kurser

Gå Bornholm rundt 2