Dette kursus er ikke tilgængeligt i øjeblikket. Klik her for at gå til oversigten over alle korte kurser eller kontakt os for mere info.

Svampe, frugt og fermentering

← Oversigt over alle kurser

Alt mens Bornholm klæ`r sig i gyldne efterårsfarver, går vi på svampejagt i Danmarks femte største skov, fermenterer efterårets forskellige grønsager og gør noget ved frugt, bær og urter. Kurset er blevet til i samarbejde med gaarden – Danmarks første regionale madkulturhus, og en del af kurset kommer til at foregå på gaarden i Melsted. I løbet af ugen kommer du til at møde lokale producenter og du får lejlighed til at teste din nysgerrighed, udfordre dine sanser og prøve “kulinariske kræfter” med naturens og årstidens fineste råvarer. Vi inddrager de bornholmske råvarer, taler om bæredygtighed og forholder os aktivt til mad og det, vi putter i munden og dykker ned i madens kulturhistorie. Undervejs når vi også forbi udvalgte seværdigheder og kulturelle highlights på øen.

Kursusleder: Bente Larsen

 

Dag-til-dag program 

 

Thomas Guldbæk har en naturvidenskabelig uddannelse, men en praktisk tilgang til naturen. Han har 20 års erfaring som naturvejleder, kulturhistorisk formidler, foredragsholder, historiefortæller, formidlingschef, skribent samt pædagogisk og faglig konsulent. Og desuden altid været madglad naturbruger. Thomas er urtekyndig konsulent for kokke og fødevareproducenter, samt underviser for kokkeelever.

Helle Preuss Justesen er gaardens kursus & workshopansvarlige og med en særlig evne til at skabe overblik for de mange forskellige grupper, der kommer på gaarden foruden en stor interesse for fermentering og ikke mindst den folkloristiske side af madkulturen, er alle kursister i meget gode hænder, når Helle svinger sleven. Helle er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Mikkel Bach-Jensen er leder af gaarden og samtidig sekretariat for fødevare-paraplyforeningen Gourmet Bornholm. Mikkel har en bred viden om Bornholm som fødevare-ø og sætter sammen med gode samarbejdspartnere på Bornholm en dagsorden for udviklingen af solskinsøens mangfoldige sammensætning af producenter og spisesteder.

Bente Larsen er forstander på Bornholms Højskole og vil være den gennemgående vært på kurset. Bente er cand. mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling og har i mange år været ansat på universiteterne i København og Århus. Hun har undervist i litteratur, medier, æstetik og kulturhistorie. Hun har særligt haft fokus på radioens kulturhistorie. På højskolen underviser i kunst- og kulturforståelse, debat og radioproduktion.

 

Priser pr. person

Delt dobbeltværelse uden bad: kr. 4.550
Delt dobbeltværelse med bad: kr. 5.050
Enketlværelse uden bad: kr.  5.000
Hjemmeboende: kr. 3.000

Ingen busopsamling til dette kursus

 

 

Generelt om kurserne

Bornholm er forskellig fra resten af Danmark og rig på variation. Klipperne mod nord, landets femte største skov Almindingen midt på øen og de hvide sandstrande mod syd er bare tre eksempler på øens egenart og store afveksling. Maleriske byer langs kysten ligger som perler på en snor. Her har skiftende tider og dramatiske begivenheder sat deres præg på mennesker, historie og kultur.

Du kan desuden glæde dig til skolens hjemlige og hyggelige rammer – både inde og ude – og den fantastiske natur med bare 10 minutters gang til Ekkodalen.

På kurset møder du

Mikkel Bach-jensen

Thomas Guldbæk

Helle Preuss Justesen

Karen Nisbeth

Bente Larsen

Kursusnummer

D7

Periode

16. september, 2018 — 22. september, 2018

Relaterede kurser

Sol over Gudhjem – gastronomi på Bornholm

Studie- og ungdomsrabat

Er du under uddannelse eller mellem 18 og 25 år, giver vi en rabat på 1000 kr. for et ugekursus og 1500 kr. for et 14-dages kursus. Gælder dog ikke Folkemødekurset. Rabatten gives for én person på delt dobbeltværelse. Regn med at du kommer til at dele dobbeltværelse med en anden.

Tilmelding og betaling (korte kurser)

Du tilmelder dig via hjemmesiden. Gå ind på det kursus du gerne vil deltage i og klik på knappen TILMELDING.

 

Efter nogle dage vil du modtage en opkrævning af depositum på 1000 kr. og andre oplysninger. Først når depositum er betalt er din tilmelding endeligt bekræftet. Ved tilmelding til “Hele Danmarks Folkemøde” betales det fulde beløb med det samme. Tilmeldingen er bindende.

 

Depositum tilbagebetales IKKE ved afbud. Se også information om “Afbud og afbudsforsikring”.

 

Ca. 8 uger før kurset sender vi dig et detaljeret kursusprogram samt en opkrævning på restbeløbet.

 

Betaling fra udlandet:

Nordea Bank

DK – 3700 Rønne

St. Torv 16-18

3700 Rønne

Kontoindehaver: Forstander Bente Larsen

Reg. 0658

Konto: 6570100120

IBAN: DK7620006570100120

Swift: NDEADKKK

Priser (korte kurser)

Kursusprisen står under hvert enkelt kursus. Prisen inkluderer undervisning, busture rundt på øen, kost, logi, sengetøj og linned samt håndklæder. Kaffe på cafe, entréer samt ekstra udflugts tilbud er egenbetalt.

 

Ca. 8 uger før kursets start sender vi dig et detaljeret kursusprogram samt en opkrævning på retsbeløbet.

 

Se endvidere information om “Afbud og afbudsforsikring”.

Sådan er dagsrytmen (korte kurser)

ankomstdagen er det muligt at komme ind på dit værelse fra kl. 17.00. Ankomstaftenen byder først og fremmest på god mad og drikke, en kort oversigt over aftenens program, lidt praktisk information og – ikke mindst – goddag til de andre kursister. Samvær i dagligstuen runder aftenen af med en godnatsang eller to.

 

De følgende dage har morgenmad kl. 8.00, frokost kl. 12.00 og aftensmad kl. 18.00. Hver dag rummer desuden en morgensamling kl. 8.45. Her synger vi et par sange fra højskolesangbogen, hører om et emne, tager et tema under behandling, går en tur eller gør noget sjovt. Formiddag, eftermiddag eller aften er der enten undervisning, foredrag, ekskursion eller sang og musik. Nogle aftener er fri til slappe af, sludre med de andre og hygge sig.

Sådan bor du

Skolen råder over 41 enkeltværelser og 26 dobbeltværelser, heraf 11 dobbeltværelser med eget bad/toilet. Når du ankommer til højskolen, får du anvist dit værelse, og du får et opdateret dag-tildag program. På værelset ligger linned og håndklæder.

 

En informationsmappe på bordet rummer alle væsentlige informationer om skolen. Her kan du se billeder af højskolen og værelserne og her en oversigt over skolens forskellige bygninger.

Praktisk information (korte kurser)

Vegetarkost og diæt

Ønsker du vegetarkost, bedes du skrive det under “særlig kost” på tilmeldingsblanketten. Vegetarkost tilbydes uden ekstra beregning. Ved vegetarkost forstås mad uden kød eller fisk. Medbring selv livsnødvendig specialkost.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte skolens køkkenchef, Nikolaj Løngreen, på telefon: 5151 7135.

 

Wifi

Wifi er tilgængeligt overalt på skolen.

 

Vask

Der er mulighed for at vaske, tørre og stryge i skolens møntvask.

Afbud og afbudsforsikring (korte kurser)

Hvis du melder afbud til kurset senere end 8 uger før start, kan du ikke få den indbetalte kursuspris tilbage fra højskolen. Du kan få det indbetalte depositum overført til et andet kursus indenfor samme år efter aftale med os. Ring på 5697 4077.

 

Vi opfordrer dig til at tegne en afbuds- og sygeforsikring hos Europæiske, som dækker, hvis du pga. sygdom bliver forhindret i at komme, eller må afbryde opholdet før tid. En sådan forsikring koster ca. 6% af den fulde kursuspris. Undersøg om din eventuelle private rejseforsikring dækker højskoleophold i Danmark. Forsikringen skal tegnes ved tilmeldingen. Europæiske Rejseforsikring: Tlf. 33 25 25 25 eller www.europaeiske.dk.