Dette kursus er ikke tilgængeligt i øjeblikket. Klik her for at gå til oversigten over alle korte kurser eller kontakt os for mere info.

Podcast og lydfortælling – 2 (AFLYST)

Luk øjnene og flyd med lyden ind i intense atmosfærer og nærværende historier

← Oversigt over alle kurser

Podcast som kultur- eller virksomhedsformidling

Drømmer du om at lave din egen podcast, har du en historie, der bare skal fortælles i lyd eller arbejder du på et museum, et bibliotek, en organisation eller en virksomhed, som gerne vil udbrede jeres historier og budskaber på en ny og appetitvækkende måde?

Få overblik og hands on
I en intens og sjov uge på Bornholms Højskole kan du lære de grundlæggende radiofærdigheder, høre spændende og inspirerende lydeksempler fra ind- og udland, få teoretiske input og lave MASSER af praktiske øvelser.
På podcastkurset får du hands on-indsigt i teknik, optager og redigeringsprogram, og  i løbet af ugen kommer du til at producere din egne indslag og prøve kræfter med hele den radiofoniske værktøjskasse: interview, reportage, manuskript, stemme, fortælleteknik, lyddesign, komposition og redigering.
Kurset giver dig all-roundindsigt i at producere lydfortællinger og bagefter vil du være godt klædt på til at arbejde videre med lyd, stemmer og musik og skabe din egen podcast eller supplere dit kommunikationsarbejde med interviews, reportager eller andre former for lyd.
Alle kan være med 
Kurset kræver ingen forudgående erfaring, kun gå på mod, fortællelyst og trang til at udforske lyduniverset. Højskolen har udstyr til optagelse og redigering, men medbring gerne din egen optager og computer.
Du biver undervist af den prisbelønnede vært og reporter Susanna Sommer.  Hun er selvstændig radioproducent og står bag en lang række markante tema og serier på P1 – seneste programmet P1 podcaster. Hun producerer de uafhængige podcasts Madøret og Realdania Podcast og arbejder desuden som ekstern lektor i radio på SDU.
Kursusleder er forstander Bente Larsen, der har arbejdet med radiodrama og radiokulturhistorie Københavns  og Århus universitet, blandt andet med opbygningen af et nationalt arkiv for radiokulturarven. Hun har undervist i produktion af radiofiktion på uni, på workshops og på højskole sammen med Susanna.
Ingen busopsamling til dette kursus
Priser pr. person

Dobbeltværelse uden bad,  kr. 4.2550

Dobbeltværelse med bad, kr. 4.750

Enkeltværelse uden bad, kr. 4.700

Hjemmeboende, kun kr. 3.000

Dag-til-dag program følger ultimo 2017

Generelt om kurserne

Bornholm er forskellig fra resten af Danmark og rig på variation. Klipperne mod nord, landets femte største skov Almindingen midt på øen og de hvide sandstrande mod syd er bare tre eksempler på øens egenart og store afveksling. Maleriske byer langs kysten ligger som perler på en snor. Her har skiftende tider og dramatiske begivenheder sat deres præg på mennesker, historie og kultur.

Du kan desuden glæde dig til skolens hjemlige og hyggelige rammer – både inde og ude – og den fantastiske natur med bare 10 minutters gang til Ekkodalen.

OBS!

Vi tilbyder også lange kurser i 2018:

Lydfortælling / Podcast

På kurset møder du

Susanna Sommer

Bente Larsen

Det kommer du til at arbejde med

Optagelse

Interviewteknik

Reportage

Manuskriptskrivning

Stemmebrug

Fortælleteknik

Lyddesign

Redigering og komposition

Kursusnummer

G2

Periode

14. oktober, 2018 — 20. oktober, 2018

Relaterede kurser

Podcast – få din historie ud i lyd

Studie- og ungdomsrabat

Er du under uddannelse eller mellem 18 og 25 år, giver vi en rabat på 1000 kr. for et ugekursus og 1500 kr. for et 14-dages kursus. Gælder dog ikke Folkemødekurset. Rabatten gives for én person på delt dobbeltværelse. Regn med at du kommer til at dele dobbeltværelse med en anden.

Tilmelding og betaling (korte kurser)

Du tilmelder dig via hjemmesiden. Gå ind på det kursus du gerne vil deltage i og klik på knappen TILMELDING.

 

Efter nogle dage vil du modtage en opkrævning af depositum på 1000 kr. og andre oplysninger. Først når depositum er betalt er din tilmelding endeligt bekræftet. Ved tilmelding til “Hele Danmarks Folkemøde” betales det fulde beløb med det samme. Tilmeldingen er bindende.

 

Depositum tilbagebetales IKKE ved afbud. Se også information om “Afbud og afbudsforsikring”.

 

Ca. 8 uger før kurset sender vi dig et detaljeret kursusprogram samt en opkrævning på restbeløbet.

 

Betaling fra udlandet:

Nordea Bank

DK – 3700 Rønne

St. Torv 16-18

3700 Rønne

Kontoindehaver: Forstander Bente Larsen

Reg. 0658

Konto: 6570100120

IBAN: DK7620006570100120

Swift: NDEADKKK

Priser (korte kurser)

Kursusprisen står under hvert enkelt kursus. Prisen inkluderer undervisning, busture rundt på øen, kost, logi, sengetøj og linned samt håndklæder. Kaffe på cafe, entréer samt ekstra udflugts tilbud er egenbetalt.

 

Ca. 8 uger før kursets start sender vi dig et detaljeret kursusprogram samt en opkrævning på retsbeløbet.

 

Se endvidere information om “Afbud og afbudsforsikring”.

Sådan er dagsrytmen (korte kurser)

ankomstdagen er det muligt at komme ind på dit værelse fra kl. 17.00. Ankomstaftenen byder først og fremmest på god mad og drikke, en kort oversigt over aftenens program, lidt praktisk information og – ikke mindst – goddag til de andre kursister. Samvær i dagligstuen runder aftenen af med en godnatsang eller to.

 

De følgende dage har morgenmad kl. 8.00, frokost kl. 12.00 og aftensmad kl. 18.00. Hver dag rummer desuden en morgensamling kl. 8.45. Her synger vi et par sange fra højskolesangbogen, hører om et emne, tager et tema under behandling, går en tur eller gør noget sjovt. Formiddag, eftermiddag eller aften er der enten undervisning, foredrag, ekskursion eller sang og musik. Nogle aftener er fri til slappe af, sludre med de andre og hygge sig.

Sådan bor du

Skolen råder over 41 enkeltværelser og 26 dobbeltværelser, heraf 11 dobbeltværelser med eget bad/toilet. Når du ankommer til højskolen, får du anvist dit værelse, og du får et opdateret dag-tildag program. På værelset ligger linned og håndklæder.

 

En informationsmappe på bordet rummer alle væsentlige informationer om skolen. Her kan du se billeder af højskolen og værelserne og her en oversigt over skolens forskellige bygninger.

Praktisk information (korte kurser)

Vegetarkost og diæt

Ønsker du vegetarkost, bedes du skrive det under “særlig kost” på tilmeldingsblanketten. Vegetarkost tilbydes uden ekstra beregning. Ved vegetarkost forstås mad uden kød eller fisk. Medbring selv livsnødvendig specialkost.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte skolens køkkenchef, Nikolaj Løngreen, på telefon: 5151 7135.

 

Wifi

Wifi er tilgængeligt overalt på skolen.

 

Vask

Der er mulighed for at vaske, tørre og stryge i skolens møntvask.

Afbud og afbudsforsikring (korte kurser)

Hvis du melder afbud til kurset senere end 8 uger før start, kan du ikke få den indbetalte kursuspris tilbage fra højskolen. Du kan få det indbetalte depositum overført til et andet kursus indenfor samme år efter aftale med os. Ring på 5697 4077.

 

Vi opfordrer dig til at tegne en afbuds- og sygeforsikring hos Europæiske, som dækker, hvis du pga. sygdom bliver forhindret i at komme, eller må afbryde opholdet før tid. En sådan forsikring koster ca. 6% af den fulde kursuspris. Undersøg om din eventuelle private rejseforsikring dækker højskoleophold i Danmark. Forsikringen skal tegnes ved tilmeldingen. Europæiske Rejseforsikring: Tlf. 33 25 25 25 eller www.europaeiske.dk.