Lyd under vingerne – intensivt kursus i lydfortælling og podcast

Lydfortællinger kan føre dig uventede steder hen

← Oversigt over alle kurser

Podcast som kultur- eller virksomhedsformidling

Drømmer du om at lave din egen podcast, har du en historie, der bare skal fortælles i lyd eller arbejder du på et museum, et bibliotek, en organisation eller en virksomhed, som gerne vil udbrede jeres historier og budskaber på en ny og appetitvækkende måde?

Få overblik og hands on
I en intens og sjov efterårsuge på Bornholms Højskole kan du lære de grundlæggende radiofærdigheder, høre spændende og inspirerende lydeksempler fra ind- og udland, få teoretiske input og lave MASSER af praktiske øvelser.
På podcastkurset får du hands on-indsigt i teknik, optager og redigeringsprogram, og  i løbet af ugen kommer du til at producere din egne indslag og prøve kræfter med hele den radiofoniske værktøjskasse: interview, reportage, manuskript, stemme, fortælleteknik, lyddesign, komposition og redigering.
Kurset giver dig all-roundindsigt i at producere lydfortællinger og bagefter vil du være godt klædt på til at arbejde videre med lyd, stemmer og musik og skabe fx din egen podcast eller supplere jeres kommunikationsarbejde med interviews, reportager eller andre former for lyd.
Alle kan være med 
Kurset kræver ingen forudgående erfaring, kun gå på mod, fortællelyst og trang til at udforske lyduniverset.
Højskolen har udstyr til optagelse og redigering, men medbring gerne din egen optager og computer.
Transport til højskolen klarer du selv, men det er billigt: 300 kr. t/r med Bornholmerbussen og ca. dobbelt op med fly fra Kastrup til Rønne. Vi henter dig i Rønne.
NB! Du får 1000 kr i rabat hvis du er mellem 18 og 25 år eller under uddannelse
Du biver undervist af den prisbelønnede vært og reporter Susanna Sommer.  Hun er selvstændig radioproducent og står bag en lang række markante tema og serier på P1 – seneste programmet P1 podcaster. Hun producerer de uafhængige podcasts Madøret og Realdania Podcast og arbejder desuden som ekstern lektor i radio på SDU.
Lærer er også forstander Bente Larsen, der har arbejdet med radiodrama og radiokulturhistorie Københavns  og Århus universitet, blandt andet med opbygningen af et nationalt arkiv for radiokulturarven. Hun har undervist i produktion af radiofiktion på uni, på workshops og på højskole sammen med Susanna.

Generelt om kurserne

Bornholm er forskellig fra resten af Danmark og rig på variation. Klipperne mod nord, landets femte største skov Almindingen midt på øen og de hvide sandstrande mod syd er bare tre eksempler på øens egenart og store afveksling. Maleriske byer langs kysten ligger som perler på en snor. Her har skiftende tider og dramatiske begivenheder sat deres præg på mennesker, historie og kultur.

Du kan desuden glæde dig til skolens hjemlige og hyggelige rammer – både inde og ude – og den fantastiske natur med bare 10 minutters gang til Ekkodalen.

OBS!

Vi tilbyder også et langt kursus i efteråret 2017

Lydfortælling / Podcast: Slå ørerne ud

På kurset møder du

Susanna Sommer

Bente Larsen

Det kommer du til at arbejde med

Optagelse

Interviewteknik

Reportage

Manuskriptskrivning

Stemmebrug

Fortælleteknik

Lyddesign

Redigering og komposition

Kursusnummer

K18A

Periode

15. oktober, 2017 — 21. oktober, 2017

Relaterede kurser

Bliv en bedre fotograf, nu!

Praktisk information (korte kurser)

Kost

Ønsker du vegetarkost bedes du foretage afkrydsning på tilmeldingsblanketten. Vegetarkost tilbydes uden ekstra beregning. Ved vegetarkost forstås mad uden kød eller fisk. Medbring selv livsnødvendig specialkost.

Er du i tvivl, kan du kontakte skolens køkkenleder, Karen Prætorius på telefon nr. 51 51 71 35.

Læs om skolens kostpolitik her.

Wifi

er tilgængeligt overalt på skolen.

Vask

Der er mulighed for at vaske, tørre og stryge i skolens møntvask.

Priser (korte kurser)

PRISER (KORTE KURSER)

Inkluderer undervisning, busture rundt på øen, kost, logi, sengetøj og linned samt håndklæder. Kaffe på cafe, entréer samt ekstra udflugts tilbud, bl.a. til Christiansø, og kirke er egenbetalt.

 

EFTERÅRET 2017

  • Pris pr. person, 1 hel uge:
  • Delt dobbeltværelse: 4.250 kr.
  • Tillæg for enkeltværelse: 500 kr
  • Tillæg for bad og toilet – kun dobbeltværelse: 600 kr

Studie- og ungdomsrabat: Er du mellem 18 og 25 år eller under uddannelse, giver vi dig 1000 kr. i rabat på  et uge-kursus

Kort efter tilmeldingen vil du modtage en bekræftelse med opkrævning af depositum på 500,- kr., som ikke tilbagebetales ved afbud. 

Ca. 6 uger før kursets start sender vi dig et detaljeret kursusprogram samt et indbetalingskort på retsbeløbet.

Se endvidere information om afbud 

Sådan forløber hverdagen (korte kurser)

En højskoledag begynder kl 8 med morgenmad.

Efter morgenmaden mødes vi til morgensamling med sang fra højskolesangbogen og foredrag om emner som geologi, litteratur eller kunst eller, helt enkelt, en diskussion om emner, der berører os.

Formiddag eller eftermiddag er der undervisning er der undervisning i det emne, du har valgt at fordybe dig i, fx yoga eller bridge.

Den almentdannende undervisning kan foregå på bus- eller gåture rundt på øen, hvor vores lærere fortæller om det smukke Bornholms natur og kultur i alle facetter.

Aftenerne har hver deres særlige indhold: Sang, foredrag, dans m.v.

Hvert kursus afsluttes med en festmiddag, hvor forstanderen og kursets lærere deltager. Underholdningen kan du selv bidrage til, hvis du har lyst.

 

Tilmelding og betaling (korte kurser)

Du tilmelder dig ved at udfylde og sende tilmeldingsblanketten i den trykte folder eller via hjemmesiden. TILMELD

Kort efter modtagelsen vil du modtage en bekræftelse med opkrævning af depositum på 500 kr., som ikke tilbagebetales ved afbud. Se også information om afbud.

Ca. 6 uger før kurset sender vi dig et detaljeret kursusprogram samt et indbetalingskort på restbeløbet.

Betaling fra udlandet:

Nordea Bank

DK – 3700 Roenne

St. Torv 16-18

3700 Rønne

Kontoindehaver: Forstander Bente Larsen

Reg. 0658

Konto: 6570100120

IBAN: DK760006570100120

Swift: NDEADKKK

Afbud og afbudsforsikring

Værelser

Skolen råder over 41 enkeltværelser og 26 dobbeltværelser, heraf 11 dobbeltværelser med bad/toilet.

Se oversigt over skolens forskellige bygninger her .

Transport til højskolen

Rejsetiden mellem København og Bornholms Højskole er mellem 2 og 3,5 timer afhængigt af om du tager fly, bil eller tog/bus.

Tog eller bus

Book billet fra hele Danmark t/r Rønne hos DSB eller på tlf. 70 131415

Det er også muligt at tage Bornholmerbussen fra Københavns Hovedbanegård til Ystad. Herfra går færgen til Rønne. 

Du kan også tage bus 700, som samler op ved hospitalerne i København og i Københavns lufthavn (terminal 2). Bus 700 standser i Aakirkeby, 4 km fra højskolen.

Elever på lange ophold bliver afhentet ved færgeterminalen i Rønne.

Egen bil med til Bornholm

Hvis du kommer i bil, er det vigtigt at bestille plads i god tid hos Bornholmstrafikken tlf. +45 5695 1866, eller på BornholmerFærgen.

Fly

Du kan flyve fra Kastrup til Rønne året rundt. I sommerhalvåret er det også muligt at flyve fra Billund og Aaalborg. Se flytider og priser hos  DAT Danish Air Transport.

Hvis du rejser med fly kan du bestille en flytaxi til og fra højskolen.

Se Rejseplanen for transportmulighederne til og fra Bornholms Højskole, når du lander i Bornholms Lufthavn eller ankommer til færgeterminalen i Rønne.