Grundkursus for nye ledere

Et kursus som forløser dit ledelsesmæssige potentiale, og giver håndgribelige værktøjer til at blive mere sikker i lederrollen. Vi arbejder med lederdannelse.

← Oversigt over alle kurser

Målgruppe

Kommende – eller nye ledere i private firmaer og offentlige afdelinger.

 

Indhold

  • Udvikling, og vedligehold af det personlige lederskab. Når vi leder andre mennesker, tager vores ledelse udgangspunkt i hvem vi er. Så spørgsmålet er hvem er vi? Hvordan lærer du at takle den komplekse funktion det kan være at være leder i et krydspres mellem medarbejdere og topledelse? Hvordan får du et professionelt lederskab til at spille sammen med at have en familie? Hvorledes adskiller du funktion fra person, og hvornår smelter disse sammen?
  • Du får mulighed for at blive mere sikker og tydelig i din ledelsesstil. Vi skal derfor bla. arbejde med dit ledelsesgrundlag. Når kurset er ovre, vil du være mere bevidst omkring dine ledelsesmæssige værdier og kompetencer, og du vil kunne være mere tydelig i dine forventningskrav til dine medarbejdere. Ledelsesgrundlaget er et dokument som enkelt men tydeligt beskriver hvem du er, og hvad du forventer af dine omgivelser. Dette kan skabe tryghed blandt dine medarbejdere, og være medvirkende til at sikre det daglige arbejdsmiljø.

Vi skal med udgangspunkt i den praktiske filosofi komme nærmere på forståelse af den diversitet som kan være en styrke på den enkelte arbejdsplads. Men som også kan være en udfordring hvis vi ikke forstår at kunne håndtere den. Og vil skal blive skarpere på at du rent faktisk kan træne din ledelse i det daglige. Når man bliver leder, hvordan øver man sig så løbende på at blive en bedre leder?

Medarbejdernes motivation er noget af det vigtigste i den daglige drift. Vi skal blive klogere på hvad det er der motiverer medarbejdere i dagens Danmark, og vi skal målrettet kunne skabe fælles retning, og tydelighed i det vi foretager os. Lær at skabe de rette fællesskaber omkring den arbejdsplads som du leder, så at det kommer til at give mening for dine medarbejdere.

  • Ledelse er ikke raketvidenskab. Ledelse er en måde at være i livet på. Ledelse er at kunne udvikle, og se potentialer, men ledelse er ikke medfødt. Ledelse skal læres og trænes.

 

Fysiske rammer

Noget af det vigtigste for at kunne lære, og blive bedre, er forholdet omkring de fysiske rammer. Disse rammer har vi på Bornholms Højskole. Her er historiske bygninger, med sjæl og ånd, alt sammen blot få hundrede meter fra Bornholms storslåede natur, bla. Ekkodalen og Almindingen. Beliggenheden vil være en del af forløbet, og deltagerne opfordres i den forbindelse til at medbringe løbe- og/eller traveskoene.

Maden på højskolen er i en liga for sig selv. Vi har et personale med mange års erfaring i at kunne skabe de mest velsmagene retter ud fra øens råvarer og kulnariske muligheder.

Om aftenen vil vi enten være på besøg hos nogle af de lokale iværksættere, eller ankerkendte firmaer for at høre om hvorledes de leder sig selv og deres kundekreds.

Den sidste aften kommer den kendte TV kok og iværksætter, Gorm Wisweh. Gorm vil stå for aftensmaden, som afsluttes med et mindre foredrag, hvor vi skal høre om hvorledes Gorm Wisweh motiverer alle sine medarbejdere, og hvad begrebet ledelse betyder for ham.

Pris: Kursusmaterialer, undervisning, indkvartering i enkeltværelse, virksomhedsbesøg, bevis. 1 uge kr. 12.500,-

Allan Gardersøe har mere end 20 års ledererfaring fra forsvaret og fra den offentlige sektor, og har med skarp præcision og vedvarende fokus på æstetiske læreprocesser, udviklet helt unikke metoder til at fremme udviklingen af ledere.

For mere detaljeret program og tilmelding, kontakt Bornholms Højskole.

Generelt om kurserne

Bornholm er forskellig fra resten af Danmark og rig på variation. Klipperne mod nord, landets femte største skov Almindingen midt på øen og de hvide sandstrande mod syd er bare tre eksempler på øens egenart og store afveksling. Maleriske byer langs kysten ligger som perler på en snor. Her har skiftende tider og dramatiske begivenheder sat deres præg på mennesker, historie og kultur.

Du kan desuden glæde dig til skolens hjemlige og hyggelige rammer – både inde og ude – og den fantastiske natur med bare 10 minutters gang til Ekkodalen.

På kurset møder du

Allan Gardersøe, Forstander for Bornholms Højskole

Det kommer du til at arbejde med

Udvikling af personligt ledelsesgrundlag

Træningsbane for ledere, hexis

Lær at skrive personlige essays

Periode

11. november, 2019 — 15. november, 2019