Smagen af Bornholm

T1 25. juni — 1. juli, 2023

Tilmeld

Tag med på en lærerig tur gennem Smagen af Bornholm. Bornholm er en smeltedigel for fortidens madkultur, fremtidens fødevareudvikling, spændende restauranter og vilde urter. Forestil dig 5 dage hvor du hver dag får mulighed for at fordybe dig i ny viden, nye teknikker og nye emner – alt sammen med udgangspunkt i den gode smag.

Efter denne uge tager du af sted med færdigheder inden for:
Sensoriske øvelser (hvordan virker vores smagsapparat). Røgning, gravning og krakning af fisk. Fermentering. Sankning af vilde urter og bær. Urte-sirup, -snaps, -sukker, -salt, -eddike, -olie -mayonnaise, -smør, -friskost, -brød. Nynordiske cocktails hvor alt er lavet fra grunden. Spændende tilbehør og måder at krydre på. Du har været med til ølsmagning, og hørt om lokale fødevareproducenter. Du har mulighed for at samle en lille kasse fuld af konkrete eksempler på noget af det du har produceret i løbet af ugen, – så du kan fortsætte oplevelsen når du kommer hjem.

Kurset gennemføres i samarbejde med Gourmet Bornholm. De praktiske øvelser udføres i køkkenet på Gaarden – Bornholms Madkulturhus. Der er meget køkkentid – så du skal være frisk på at arbejde i køkkenet og ved grillerne. Og også frisk på lidt urteture i felten.

Thomas er tilknyttet Bornholms Højskole med flere forskellige kurser. Han er også formidlingschef og naturvejleder på Gaarden – Bornholms Madkulturhus. Og så er Thomas en af landets førende eksperter i urter og vild mad. Han arbejder som konsulent for nogle af landets bedste restauranter og fødevareproducenter.
Han har samarbejdet med Jacobsen Bryggeri, Kadeau, Noma, Sol over Gudhjem, Copenhagen Distillery og mange andre. Derudover har han 27 års erfaring som formidler, samt skribent for bl.a. magasiner som Gastro og Mad & Mennesker.

Som kursist på dette hold får du også den nye bogudgivelse: Smagen af Bornholm – en terroirbeskrivelse.

Denne fine bog er kulminationen af flere års research om både de naturgivne, de kulturelle og de produktionsmæssige faktorer som definerer smagen af Bornholm.

Det er første gang i Danmark at et lokalt terroir bliver beskrevet så uddybende. Bogen er skrevet i en fortællende og ofte interview-agtig stil. Men er også tænkt som en ”opslagsbog” – hvis man gerne vil blive klogere på røg, vilde urter, mejerivirksomhed eller andet.

Når din tilmelding er bekræftet, kan der grundet mange tilmeldinger gå nogle dage inden du modtager din kursusafregning.

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage.

bornholm-smagenafbornholm
 • Periode

  25. juni — 1. juli, 2023

 • Kursusnummer

  T1

 • Kursusleder

  Thomas Guldbæk

 • Program

  Under udarbejdelse

 • Priser

  Dobbeltværelse u. bad (par) pr. pers. 6.800,-
  Dobbeltværelse m.bad (par) pr. pers. 7.100,-
  Enkeltværelse u. bad 7.000,-
  Hjemmeboende 6.300,-
  Dobbeltværelse u.bad (med roomie) 6.500,-

  Priserne er inklusiv tilmeldingsgebyr.

 • Tilmeldingsgebyret er bindende og tilbagebetales ikke ved afbud.

  Tilmeld
Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok