Litteratur og kunst

Z4 13. august — 19. august, 2023

Bornholm set igennem litteraturen – andres og din egen.

Et nyt læse- og skrivekursus for dig, der holder af at opleve verden gennem litteraturen. Vi skal læse os ind på Bornholm sammen med den bornholmske forfatter Dennis Gade Kofod. Vi skal frem for alt læse, men for dem, der har mod på det, ser Dennis også gerne på kursisternes egne tekster og giver nogle tips.

Selvfølgelig skal vi læse Martin Andersen Nexø, men vidste du at hans bedste ven fra barndommen på markerne i Nexø også var forfatter? Og vidste du, at denne Jakob Hansen, født i Hasle, har skrevet Danmarks første stykke Sci-Fi.

Og selvfølgelig skal vi læse nogle af de ældste historier fra folketroen. Vi skal se på, hvad de kan i dag for en moderne læser, og vi skal ud og se stederne, hvor de foregår. Men vidste du, at det ikke er sagn? Vidste du, at det er levende historier, hvor alle stadig bidrager? Også dig.

Og selvfølgelig skal vi læse Rachel Haslund-Gjerrild, der er den yngste af de forfattere, der på den ene eller anden måde er rundet af Bornholm.

Der udover vi I bliver præsenteret for en række af andre forfattere, der skriver smukt og vildt om den landsdel i Danmark, der ubetinget har den meste interessant historie. Med den baggrund vil der også være en række skriveøvelser, hvor du kan blive bedre til at forstå det vi har læst og din egen tilgang Bornholm og din skrift.

Dennis Gade Kofod er forfatter og opvokset på Balka på Sydbornholm. Efter nogle år i København vendte han tilbage og bor nu i Rønne med sin familie. Kofod har et stort og mange facetteret forfatterskab bag sig – romaner, børnelitteratur, teater, essays og digte – der altid har udspring i Bornholm. Kofod er en halvstuderet røver, men formåede dog at komme igennem sin uddannelse på Forfatterskolen.

Når din tilmelding er bekræftet, kan der grundet mange tilmeldinger gå nogle dage inden du modtager din kursusafregning.

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage.

Dennis-Kofod-2200x1467
  • Periode

13. august — 19. august, 2023

• Kursusnummer

Z4

• Kursusleder

Dennis Gade Kofod

• Program

Under udarbejdelse

• Priser

Dobbeltværelse u. bad (par) pr. pers. 5.450,-
    Dobbeltværelse m.bad (par) pr. pers. 5.950,-
    Enkeltværelse u. bad 5.900,-
    Hjemmeboende 4.950,-
    Dobbeltværelse u.bad (med roomie) 5.150,-

Priserne er inklusiv tilmeldingsgebyr.