Kunstuger uge 29+30 (vælg glas, keramik, smykke eller maleri)
BE 13. juli — 26. juli, 2025
Udsolgt : venteliste til kursus@bornholmshojskole.dk
Kunstuger
Udtryk dig enten i ler, glas metal eller med pensel på Bornholms Højskoles værksteder. Du vælger på forhånd, hvilket værksted du vil være på i hele perioden. Du kommer i dybden med materialer og teknikker i unikke rammer med professionelle undervisere. Du får fordybelsen i det enkelte værksted og er del af et tværfagligt fællesskab. Hver dag er der fælles oplæg om ideudvikling, materialekendskab, form og design. Der er daglige debatter om det, vi skaber. Værkstederne er åbne døgnet rundt. Kurset er for alle, der har lyst til at udtrykke sig i et nyt materiale i 12 skønne dage. Der må påregnes en ekstra materiale- og energiudgift.
OBS! Der er kun ca. 15 pladser på hvert værksted.
Bemærk, at der lægges en ekstra energiafgift på 2000,- kr oveni Glas.
Keramik
Udtryk dig i ler på Bornholms højskoles keramikværksted, i unikke rammer med professionel underviser. Du kommer i dybden med materialet, og bliver introduceret til basale teknikker. Du får mulighed for fordybelsen i værkstedet, hvor undervisningen varierer mellem fælles undervisning og demonstrationer og individuel vejledning. Der er fælles oplæg om f.eks. ideudvikling, materialekendskab, form og design, og der er refleksioner om det, vi skaber. På kurset bliver du introduceret til de grundlæggende teknikker, bla. modellering, pladeteknik og drejning, begitning og glasering. Der er fokus på brugsting, form, udtryk og funktionalitet, men har du lyst til det mere skulpturelle, er det bestemt også en mulighed. Der er vide rammer for at tage keramikken i netop den retning som du ønsker. Der kan arbejdes i forskellige slags stentøjsler og porcelæn. Vi brænder i elektrisk ovn, og du vil også blive introduceret til rakubrænding. Værkstedet er åbent døgnet rundt, og der må påregnes en materiale/energi-udgift på 600-1500 kr, afhængig af hvor meget ler du bruger.
Glas Glas er et fortryllende materiale; det kan være varmt, glødende og dragende, det kan være hårdt, skarpt og frustrerende og det kan være mat, blødt og reflekterende. På dette sommerkursus arbejder vi med glasset i alle dets afskygninger. Du får præsenteret kundskab, teknik og viden til at omsætte dine ideer til form og udtryk. Der er fokus på, at dine kreative evner styrkes, samtidig med at du får en god fornemmelse for håndværk og materialer. Arbejdsformen er praksis- og værkstedsorienteret. Glasværkstedet har flere veludstyrede værksteder: Glaspusteri, perleværksted, ovnformet glas og slibeværksted. Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med glas for at deltage. Du skal blot have lyst til at arbejde skabende med form og udtryk. Vi kommer bl.a. til at arbejde med: Glaspustning, Ovnformet glas (slumping og fusing)., flamework (glasperler m.m.), glasslibning og polering, gravering, sandblæsning m.m. Bemærk der er et ekstra energitillæg i prisen for glas. Der må påregnes en ekstra udgift på materialer. Antal deltagere: maks 14.
Smykke På smykkeværkstedet får du muligheden for at lave dine egne smykker, i unikke rammer med professionel underviser. Vi vil på holdet dykke ned i smykkernes verden og se nærmere på de små objekter som kan rumme store fortællinger, alvor, humor, identitet og ren æstetik. Der vil være introduktion til basis guldsmedeteknikker og mulighed for at arbejde i såvel lille som stor skala, i ædle og uædle materialer. Du er velkommen til at medbringe eget metal, materiale, sten, arvestykker og dingenoter. Men der er også mulighed for at købe materialer på skolen. Du får mulighed for fordybelsen i værkstedet, hvor undervisningen vil variere mellem fælles undervisning, små opgaver, demonstrationer og individuel vejledning. så vi kan finde dit personlige udtryk. På kurset bliver du introduceret til de grundlæggende teknikker, bla. Savning, filning, forskellige former for prægning, smedning, støbning, indfatning af sten, der vil være fokus på udtryk, skala, materialer og placering på kroppen. Men har du mere lyst til at arbejde skulpturelt, vil der også være mulighed for det. Kurset kræver ingen særlige forudsætninger, ud over nysgerrighed og tålmodighed. Værkstedet er åbent døgnet rundt, og der må påregnes en materiale/energi-udgift på 400-1500 kr. alt efter hvor mange materialer du bruger.
Maleri Malerkurset er for alle som interesserer sig for maleri, øvede såvel som ikke øvede. Vi vil fokusere på akvarel og oliemaling. Du vil få en indsigt i hvor alsidigt akvarel og oliemaling kan udføres og du vil få inspiration og støtte til at udvikle dine færdigheder og tekniske evner. Vi skal bruge den bornholmske natur og opleve hvordan den kan omsættes til oliemaling på lærred samt akvarelfarve på papir . Du vil komme til at udforske og udfordre farvelære samt din egen farveopfattelse. Vi vil bruge Bornholms Kunstmuseum til at se på bornholmermalerne, som var på øen før os, og se på hvordan de brugte øens rigdom i deres billeder. Du vil modtage en liste over hvad du bedes indkøbe af materialer til kurset.
Når din tilmelding er bekræftet, kan der grundet mange tilmeldinger gå nogle dage inden du modtager din kursusafregning.
Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage.

Udsolgt : venteliste til kursus@bornholmshojskole.dk
Periode
13. juli — 26. juli, 2025
Kursusnummer
BE
-
Undervisere
Simon Lund Koefoed
Jacob Lungholt
Rikke Lehrskov Andersen
Anne Sofie Meldgaard -
Priser
Dobbeltværelse u. bad (par) pr. pers. 7.600,-
Dobbeltværelse m.bad (par) pr. pers. 8.600,-
Enkeltværelse u. bad 8.500,-
Hjemmeboende 6.600,-
Dobbeltværelse u.bad (med roomie) 7.100,-
Priserne er inklusiv tilmeldingsgebyr
Glas + 2000,- energiafgift.
Kursusprogram
Tilmeldingsgebyret er bindende og tilbagebetales ikke ved afbud.