Øen, urterne og udtræk – oplevelser med vandresko

Z1 13. august — 19. august, 2023

Tilmeld

Øen, urterne og udtræk – oplevelser med vandresko, urtekurv og grydeske

Oplev Bornholm fra en ny vinkel – med fokus på Fødevareøen Bornholm.
Bornholm er en smeltedigel for fortidens madkultur, fremtidens fødevareudvikling, spændende restauranter og vilde urter. Hvor vi i juni-kurset ”Smagen af Bornholm” mest eksperimenterer med fremstilling af en række spændende madretter, – dykker vi med dette kursus ned i de spændende drikkevarer på øen. Først skal vi dog have styr på naturens smagsmæssige potentiale. Derfor tager vi på vandreture hvor vi ser på hvad der kan sankes af vilde urter og bær og hvad de kan bruges til.Vi møder også inspirerende fødevareiværksættere. Vi går i køkkenet og ser på processerne omkring most, cider, øl, kryddersnaps, likør, sirup, letfermenteredesodas, kombucha og meget mere. Noget taler vi om – andet eksperimenterer vi med.Vi afprøver smagssammensætninger. Vi ser på garnish til cocktails. Og vi laver nynordiske cocktails, hvor alter lavet fra grunden.Kurset gennemføres i samarbejde med Gourmet Bornholm og gaarden – Bornholms Madkulturhus i Melsted.

Du skal være frisk på både at vandre ud på sanketure i det kuperede bornholmske klippelandskab og på køkkentid når vi afprøver og eksperimenterer i køkkenet på gaarden.
Gennemgående underviser er Thomas Guldbæk.

Thomas er tilknyttet Bornholms Højskole med flere forskellige kurser. Han er også formidlingschef og naturvejleder på Gaarden – Bornholms Madkulturhus. Og så er Thomas en af landets førende eksperter i urter og vild mad. Han arbejder som konsulent for nogle af landets bedste restauranter og fødevareproducenter. Han har samarbejdet med Jacobsen Bryggeri, Kadeau, Noma, Sol over Gudhjem, Copenhagen Distillery med flere. Derudover har han 27 års erfaring som formidler, samt skribent for bl.a. magasiner som Gastro og
Mad & Mennesker og med-skribent på bøger om Dansk madhistorie og Smagen af Bornholm.

Som kursist på dette hold får du også den nye bogudgivelse: Smagen af Bornholm – en terroirbeskrivelse.

Denne fine bog er kulminationen af flere års research om både de naturgivne, de kulturelle og de produktionsmæssige faktorer som definerer smagen af Bornholm.
Det er første gang i Danmark at et lokalt terroir bliver beskrevet så uddybende. Bogen er skrevet i en fortællende og ofte interview-agtig stil. Men er også tænkt som en ”opslagsbog” – hvis man gerne vil blive klogere på røg, vilde urter, mejerivirksomhed eller andet.

Når din tilmelding er bekræftet, kan der grundet mange tilmeldinger gå nogle dage inden du modtager din kursusafregning.

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage.

Hånd med urter
 • Periode

  13. august — 19. august, 2023

 • Kursusnummer

  Z1

 • Kursusleder

  Thomas Guldbæk

 • Program

  Under udarbejdelse

 • Priser

  Dobbeltværelse u. bad (par) pr. pers. 5.450,-
  Dobbeltværelse m.bad (par) pr. pers. 5.950,-
  Enkeltværelse u. bad 5.900,-
  Hjemmeboende 4.950,-
  Dobbeltværelse u.bad (med roomie) 5.150,-

  Priserne er inklusiv tilmeldingsgebyr.

 • Tilmeldingsgebyret er bindende og tilbagebetales ikke ved afbud.

  Tilmeld
Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok