Bryg, udtræk og afkog

Z1 13. august — 19. august, 2023

Tilmeld

Hvor vi i kurset ”Smagen af Bornholm” mest eksperimenterer med fremstilling af en række spændende madretter, dykker vi med dette kursus ned i alle de spændende drikkevarer på øen. Vi går i køkkenet og ser på processerne omkring most, saft, cider, øl, rootbeer, snaps, likør, sirup, letfermenterede sodas, kombucha, te og meget mere.

Vi snakker om og afprøver smagssammensætninger. Vi ser på garnish til cocktails. Vi laver nynordiske cocktails, hvor alt er lavet fra grunden. Vi tager på sanketure efter friske urter og bær. Vi moster frugt. Vi laver udtræk og afkog. Vi tørrer urter til te og meget mere.
Måske ser vi også lidt på tilbehør og sjove snacks til drikkevarerne.

Og så møder vi nogle af de dygtige, lokale producenter, som deler deres viden med os.

Kurset gennemføres i samarbejde med Gourmet Bornholm. De praktiske øvelser udføres i køkkenet på Gaarden – Bornholms Madkulturhus i Melsted. Der er meget køkkentid – så du skal være frisk på at arbejde i køkkenet. Og også frisk på lidt urteture i felten.

Thomas er tilknyttet Bornholms Højskole med flere forskellige kurser. Han er også formidlingschef og naturvejleder på Gaarden – Bornholms Madkulturhus. Og så er Thomas en af landets førende eksperter i urter og vild mad. Han arbejder som konsulent for nogle af landets bedste restauranter og fødevareproducenter.

Han har samarbejdet med Jacobsen Bryggeri, Kadeau, Noma, Sol over Gudhjem, Copenhagen Distillery med flere. Derudover har han 27 års erfaring som formidler, samt skribent for bl.a. magasiner som Gastro og Mad & Mennesker.

Når din tilmelding er bekræftet, kan der grundet mange tilmeldinger gå nogle dage inden du modtager din kursusafregning.

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage.

_MG_1826
 • Periode

  13. august — 19. august, 2023

 • Kursusnummer

  Z1

 • Kursusleder

  Thomas Guldbæk

 • Program

  Under udarbejdelse

 • Priser

  Dobbeltværelse u. bad (par) pr. pers. 6.800,-
  Dobbeltværelse m.bad (par) pr. pers. 7.100,-
  Enkeltværelse u. bad 7.000,-
  Hjemmeboende 6.300,-
  Dobbeltværelse u.bad (med roomie) 6.500,-

  Priserne er inklusiv tilmeldingsgebyr.

 • Tilmeldingsgebyret er bindende og tilbagebetales ikke ved afbud.

  Tilmeld
Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok