Bornholm på to hjul

Q9 3. juli — 9. juli, 2022

Tilmeld

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage efter tilmelding.

Bornholm er bakker, bølger, brosten, røgede sild og rundkirker. Bornholm er Skandinavien samlet på ét sted med store skove, hav og klipper. Bornholm har det hele, så snup cyklen og slip fantasien løs! Fra Højskolen kan vi nå alle steder ud på øen. Bornholm har et mere end 230 km stort netværk af smukke cykelveje at køre på.

Undervejs på cykelturene gør vi stop ved seværdigheder, vi kommer forbi, og der bliver lidt tid i byerne. På cyklen kommer vi vidt omkring, men vi søger også for at suge den særlige bornholmske stemning til os.

Det går op og ned i Bornholms kuperede terræn. Turene er normalt på 40-50 km om dagen, og vi sørger for gode pauser undervejs. Hvor der er mulighed for havbad, vil det være muligt. Vi cykler i et tempo, hvor alle kan være med. På to af turene vil der være tilbud om hjemtransport med bus. Vi forventer dog, at du er glad for at cykle og ikke lader dig gå på af en regnbyge eller en strækning med bakker og lidt modvind.

Du kan leje en god cykel med 7 gear eller en el-cykel gennem en forhandler på skolen. Du er velkommen til at medbringe din egen cykel. Cyklen skal være i god stand og have gode dæk og gerne nye slanger. Vi cykler således, at el-cyklerne ligger bagerst, så tempoet afpasses den rene pedalkraft.

Kurset ligger samtidig med andre kurser. Så der vil også være andre folk i huset og fælles morgensamlinger og aftensang, som man deltager i. På Bornholms Højskole er det en fantastik mulighed at mødes til morgensamlinger, fællesarrangementer og måltider og at opleve den inspiration, der opstår i mødet med andre.

Medbring i øvrigt
Praktisk påklædning til cykelture i det danske sommervejr, en lille rygsæk/taske til madpakken, en drikkedunk, termokande, et krus til kaffe og evt. badetøj og håndklæde til brug ved stranden.

Du skal ikke medbringe sengetøj, sengelinned samt håndklæder til brusebad og toiletbesøg.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte kursuslederen eller højskolen.

Omtale af cykelkurset til P2 fra Jesper, som var kursist i sommeren 2021:

”Kære P2
Min kone og jeg er lige kommet hjem fra vores årlige Cikelkursus – denne gang på Bornholm , hvor Bornholms Højskole havde planlagt ture. En pragtfuld uge, hvor vi kom rundt i alle Bornholms verdenshjørner og fik godt med højdemetre i benene. Stejle stigninger og hurtige nedkørsler og kombineret med pauser hvor vi kunne køle os af i havet inden næste strabadserende rute.
Vi kan varmt anbefale lytterne at booke ind på cikelkurser og være sammen med ligesindede , der har samme intention om et godt cikelkursus for alle.”

Når din tilmelding er bekræftet, kan der grundet mange tilmeldinger gå nogle dage inden du modtager din kursusafregning.

Husk at tjekke din "spam/uønsket post" hvis du ikke har fået svar fra os inden for et par dage.

 • Periode

  3. juli — 9. juli, 2022

 • Kursusnummer

  Q9

 • Kursusprogram

  Hent kursusprogram

 • Kursusledere

  Vores fantastiske friluftslærere Jonathan Duvier og Anders Pedersen

 • Priser

  Dobbeltværelse uden bad 4.800,-
  Dobbeltværelse med bad 5.300,-
  Enkeltværelse uden bad 5.250,-
  Hjemmeboende 4.300,-

  Priserne er inklusiv tilmeldingsgebyr.

 • Tilmeldingsgebyret er bindende og tilbagebetales ikke ved afbud.

Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok