• Afbud og afbudsforsikring (korte kurser)

 • Hvis du melder afbud til kurset senere end 8 uger før start, kan du ikke få den indbetalte kursuspris tilbage fra højskolen. Du kan få det indbetalte tilmeldingsgebyr overført til et andet kursus inden for samme år efter aftale med os. Ring på 5697 4077.

  Vi opfordrer dig til at tegne en afbuds- og sygeforsikring hos Europæiske, som dækker, hvis du pga. sygdom bliver forhindret i at komme, eller må afbryde opholdet før tid. En sådan forsikring koster ca. 6% af den fulde kursuspris. Undersøg om din eventuelle private rejseforsikring dækker højskoleophold i Danmark. Forsikringen skal tegnes ved tilmeldingen. Europæiske Rejseforsikring: Tlf. 33 25 25 25 eller www.europaeiske.dk.

 • Betalingsoplysninger

 • Når du tilmelder dig et langt højskoleophold eller et kort kursus, får du tilsendt en opkrævning med betalingsoplysninger indenfor ca. 7 dage.
  Brug venligst vores opkrævning for at indbetale tilmeldingsgebyr og restbeløbet for dit højskoleophold, så vi ved hvem betalingen kommer fra.
  Hvis du er i tvivl: Ring til os på 5697 4077 eller send en mail til kontor@bornholmshojskole.dk.

  Ellers kan du bruge vores kontooplysninger:
  Reg. 0658
  Konto: 6570100120
  Kontoindehaver: Bornholms Højskole

  Betaling fra udlandet:
  Nordea Bank
  St. Torv 16-18
  DK – 3700 Rønne
  IBAN: DK7620006570100120
  Swift: NDEADKKK

 • Bliv medlem af Skolekredsen

 • Hvis du har lyst til at støtte Højskolens arbejde kan du blive medlem af Bornholms Højskoles Skolekreds. Det koster 100 kr om året.

  Et medlemsskab giver dig stemmeret til højskolens generalforsamling, hvor højskolens bestyrelse vælges. Du får mulighed for at deltage særlige arrangementer, blandt andet det årlige sommermøde, og du får rabat på udvalgte produkter (se mere her). Vi sørger desuden for at invitere dig til events på skolen, hvis vi har din mail-adresse.

  Læs mere om medlemsskab af Skolekredsen her.

 • Energi- og materialeudgifter

 • Der tilkommer et fast på beløb på 120 kr. pr fag (pr uge) uanset fagvalg, som dækker materialer, specielle produkter og energiforbrug.

  Ekstra materiale, som du vil bruge i de åbne værksteder, betaler du særskilt for. Faglærerne orienterer om hvilke priser for hvilke materialer og Højskolen vil altid sørge for at holde disse ekstra omkostninger på et absolut minimumsbeløb.

  I foråret 2021 skal du desuden skal du regne med udgifter til en studietur på ca. 3.500 kr.

 • Indkvartering (lange ophold)

 • Du bor sammen med andre elever i huse eller på værelser, hvor I deler bad og toilet.
  Dyner forefindes, men du skal selv medbringe linned og håndklæder.
  Du kan også leje linned, dette koster 75 kr. pr. sæt.

 • Skolens årsplan mv.

 • Hent årsplan for skoleåret 2020/21 her.

 • Studie- og ungdomsrabat

 • Er du under uddannelse med et gyldigt studiekort eller mellem 18 og 25 år, giver vi en rabat på 1000 kr. for et ugekursus og 1500 kr. for et 14-dages kursus. Gælder dog ikke på Folkemødekurset.

 • Støttemuligheder - lange kurser


 • Støtteforeningen “Bornholms Højskole”
  Hente vedtægter her

  Betingelser og procedurer for ansøgning om støtte til ugebetaling og studierejse for kursister på Bornholms Højskole. Støtten bevilges af bestyrelsen af den selvstændige støtteforening for højskolen.
  Betingelser for støtte
  – Ansøgere skal have søgt og fået bevilget optag på Bornholms Højskole.
  – Støtte gives til elever, der endnu ikke er fyldt 30 år.
  – Individuel elevstøtte gives kun på ophold, der gennemføres og er på minimum 12 uger.
  – Støtte forudsætter, at elever underskriver en tro- og love erklæring på, at man ikke er formuende og har behov for økonomisk hjælp til højskoleopholdet.
  – Der ydes som udgangspunkt ikke støtte til internationale elever.
  – Der er mulighed for støtte til deltagerbetaling på 400 kr. pr. uge ved ophold på op til og med 16 uger.
  – Ved ophold på mere end 16 uger, kan der søges yderligere 500 kr. i ugestøtte for de resterende uger. Man får altså lidt større støtte ved de længste ophold.
  – Muligheden for tilskud er dog på max. op til 10.000 kr. pr. elev.
  – Støtten udbetales som reduktion af betalingen i slutningen af det tilmeldte højskoleophold.
  Sådan ansøger du
  – Send din ansøgning – efter du har fået bevilget optag på skolen – til e-mail: kontor@bornholmshojskole.dk
  – Der er dog ingen deadline, hvis du allerede er elev hos os og samtidig er ved at søge om at forlænge opholdet.
  – Du skal som ansøger udfylde en tro- og love erklæring. Denne fremsendes til dig efter forespørgsel.
  Der er et begrænset antal støttestipendier, og de tildeles dem, der melder sig først og har størst behov.
  Kontakt skolen via mail: kontor@bornholmshojskole.dk

  Du kan også kontakte lærer Rikke Lehrskov Andersen (rla@bornholmshojskole.dk / 3071 2161) eller forstander Niels Glahn (ng@bornholmshojskole.dk / 2035 2362) for mere information.

  Hvis du ikke har gennemført en ungdomsuddannelse
  Regeringen med finansloven givet højskolerne midler til at nedsætte elevbetalingen for unge, som ikke er fyldt 25 år ved kursets start og som er uden en afsluttet ungdomsuddannelse. Du kan ansøge om nedsættelse, hvis dit ophold er mere end 12 uger.

  Støtte til færøske og grønlandske elever
  Du har mulighed for at søge støtte fra Rigsfællesskabets stipendium. Klik her.

  Støtte til elever fra nordiske lande
  Der er gode muligheder for nordiske elever til at få støtte med fra sit hjemland. Klik her.

 • Transport til højskolen

 • Rejsetiden mellem København og Bornholms Højskole er mellem 40 minutter og 3 timer afhængigt af om du tager fly, bil eller tog/bus.

  HUSK: Rejser du gennem Sverige skal du altid have gyldig legitimation i for af kørekort eller pas.

  Fly
  DAT (Danish Air Transport) er blevet et hurtigt og konkurrencedygtigt alternativ til bus eller egen bil. DAT flyver mange gange dagligt til/fra Kastrup. I sommerhalvåret er der desuden fly mellem Rønne og Billund, Karup og Aalborg.

  Hvis du rejser med fly kan du bestille en flytaxi til og fra højskolen.

  Bus og tog
  Fra København er det muligt at tage bussen til Ystad og stige på færgen til Rønne. Læs mere på bornholmslinjen.dk, bornholmerbussen.dk eller kombardoexpressen.dk.

  Se også transportmulighederne til og fra Bornholms Højskole på Rejseplanen eller på bat.dk.

  Bil
  Bornholmslinjens færger sejler mellen Ystad og Rønne og har i sommerperioden mange daglige afgange. Der er en enkelt afgang mellem Køge og Rønne hver dag.

  Medbringe egen cykel
  Du kan – hvis du kommer i egen bil eller med bus – medbringe din egen cykel til Bornholm. Tjek med bornholmerbussen.dk eller kombardoexpressen.dk. På mountainbike og cykelkurser sørger vi for leje af cykler. Pris fremgår af tilmeldingsblanketten.

 • Udstyr til fagene

 • Højskolen har basisudstyr til alle fag inklusive outdoor. Husk dog at tage et sæt allround træningstøj og et par løbesko med. Hvis du ønsker at medbringe dit eget fotoudstyr, dit klatreudstyr, din mountainbike eller et musikinstrument, er du meget velkommen til at gøre det. Skolen råder over elevcomputere med design-, lyd- og billedredigeringsprogrammer, men det er en god ide at medbringe din egen computer til andre typer opgaver.

  Derudover er det en god idé at medbringe en cykel, så du nemt kan komme ind til butikkerne i Åkirkeby eller udforske skovvejene i Almindingen.

  Outdoor
  Højskolen stiller basisudstyr til de enkelte sportsgrene og aktiviteter til rådighed. Dog skal du leje en mountainbike. Det koster kr. 50,- uge. Du kan låne en sovepose og et liggeunderlag, hvis du skal overnatte i naturen. Mod et depositum på 500 kr kan du også låne cykeltøj, udendørstøj og rygsæk med rygskjold til mountainbike, hvis du ikke selv har udstyret. Men det er klogt at medbringe dit eget tøj og sko til løb og vandring. Husk også termoundertøj

 • Velsmag og økologi

 • Bornholm er blevet gastronomiens ø med anmelderroste restauranter. Her opdrættes frilandsgrise på små lokale landbrug; får og køer afgræsser øens vilde natur og lever et godt og frit dyreliv. Særlige specialiteter som f.eks. havtorn finder vej til øens egne bryggerier eller indgår i både mad og plejeprodukter. Øens mange mikro-ismejerier er blevet tilløbsstykker. Svampe og vilde urter samles i skove og plantager og indgår i New Nordic bølgen. Lokal lakrids, chokolade, bolcher og tyggegummi er nogle af de mange tiltag, som entusiastiske iværksættere har lanceret de senere år.

  I køkkenet på Bornholms Højskole fokuserer vi på at skabe velsmag i alle vores måltider med udgangspunkt i friske kvalitetsråvarer. Vi anvender minimum 60% økologiske råvarer og handler lokalt i videst muligt omfang. I køkkenet laver vi mest muligt med egne hænder. Alt fra selv at syrne yoghurt til hjemmelavede rullepølser, marmelader og syltevarer ligesom vi naturligvis bager alt vores brød selv. Alle drikkevarer er økologiske og udvalgt fra små kvalitetsproducenter.

Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok