Information

 • Afbud og afbudsforsikring (korte kurser)

 • Hvis du melder afbud til kurset senere end 8 uger før start, kan du ikke få den indbetalte kursuspris tilbage fra højskolen. Du kan få det indbetalte tilmeldingsgebyr overført til et andet kursus inden for samme år efter aftale med os. Ring på 5697 4077.

  Vi opfordrer dig til at tegne en afbuds- og sygeforsikring hos Europæiske, som dækker, hvis du pga. sygdom bliver forhindret i at komme, eller må afbryde opholdet før tid. En sådan forsikring koster ca. 6% af den fulde kursuspris. Undersøg om din eventuelle private rejseforsikring dækker højskoleophold i Danmark. Forsikringen skal tegnes ved tilmeldingen. Europæiske Rejseforsikring: Tlf. 33 25 25 25 eller www.europaeiske.dk.

 • Betalingsoplysninger

 • Når du tilmelder dig et langt højskoleophold eller et kort kursus, får du tilsendt en opkrævning med betalingsoplysninger indenfor ca. 7 dage.
  Brug venligst vores opkrævning for at indbetale tilmeldingsgebyr og restbeløbet for dit højskoleophold, så vi ved hvem betalingen kommer fra.
  Hvis du er i tvivl: Ring til os på 5697 4077 eller send en mail til kontor@bornholmshojskole.dk.

  Ellers kan du bruge vores kontooplysninger:
  Reg. 0658
  Konto: 6570100120
  Kontoindehaver: Bornholms Højskole

  Betaling fra udlandet:
  Nordea Bank
  St. Torv 16-18
  DK – 3700 Rønne
  IBAN: DK7620006570100120
  Swift: NDEADKKK

 • Bliv medlem af Skolekredsen

 • Hvis du har lyst til at støtte Højskolens arbejde kan du blive medlem af Bornholms Højskoles Skolekreds. Det koster 100 kr om året.

  Et medlemsskab giver dig stemmeret til højskolens generalforsamling, hvor højskolens bestyrelse vælges. Du får mulighed for at deltage særlige arrangementer, blandt andet det årlige sommermøde, og du får rabat på udvalgte produkter (se mere her). Vi sørger desuden for at invitere dig til events på skolen, hvis vi har din mail-adresse.

  Læs mere om medlemsskab af Skolekredsen her.

 • Energi- og materialeudgifter

 • Der tilkommer et fast på beløb på 120 kr. pr fag (pr uge) uanset fagvalg, som dækker materialer, specielle produkter og energiforbrug.

  Ekstra materiale, som du vil bruge i de åbne værksteder, betaler du særskilt for. Faglærerne orienterer om hvilke priser for hvilke materialer og Højskolen vil altid sørge for at holde disse ekstra omkostninger på et absolut minimumsbeløb.

  I foråret 2021 skal du desuden skal du regne med udgifter til en studietur på ca. 3.500 kr.

 • Indkvartering (lange ophold)

 • Du bor sammen med andre elever i huse eller på værelser, hvor I deler bad og toilet.
  Dyner forefindes, men du skal selv medbringe linned og håndklæder.
  Du kan også leje linned, dette koster 75 kr. pr. sæt.

 • Studie- og ungdomsrabat

 • Er du under uddannelse med et gyldigt studiekort eller mellem 18 og 25 år, giver vi en rabat på 1000 kr. for et ugekursus og 1500 kr. for et 14-dages kursus. Gælder dog ikke på Folkemødekurset.

 • Støttemuligheder

 • Betingelser og procedurer for ansøgning om støtte til ugebetaling og studierejse for kursister på Bornholms Højskole. Støtten bevilges af bestyrelsen af støtteforeningen (se vedtægter) med midler fra Højskolens Skolekreds.

  Betingelser for støtte
  Ansøgere skal have søgt og fået bevilget optag på Bornholms Højskole.
  Offentligt støtte-bårede elever kan ikke søge.
  Støtte gives primært til elever på lange kurser.
  Støtte forudsætter at elever kan fremvise behov for økonomisk hjælp til højskoleopholdet.
  Der er mulighed for støtte til ugebetaling op til differencen mellem deltagerbetalingen på de lange kurser og mindsteprisen pr. elev (i 2019 vil det sige støtte på max. 510 kr. pr. elev pr. uge).
  Muligheden for tilskud til skolerejser er dog på max. op til 2.500 kr. pr. elev.
  Bestyrelsen for støtteforeningen vurderer ansøgningerne og foretager en konkret vurdering i hver enkelt sag. Bestyrelsen tilstræber at give svar inden for to uger fra skolens modtagelse af ansøgning incl. de nødvendige bilag med den efterspurgte dokumentation.
  Ved afbrydelse af opholdet før aftalt tid, tilbagebetales det fulde støttebeløb.

  Sådan ansøger du
  Send din ansøgning senest 2 uger efter kursusstart til email: kontor@bornholmshojskole.dk Dog ingen deadline hvis du allerede er elev hos os og samtidig er ved at søge om at forlænge opholdet.

  Du skal som ansøger vedlægge dokumentation i form af seneste lønsedler og seneste årsopgørelse fra SKAT samt oplysninger om evt. fortsat husleje-udgift under opholdet.
  Hvis du ansøger om støtte til skolerejser skal du sende din ansøgning minimum 1 måned før skolerejse. Du kan kun få støtte til skolerejse, hvis du allerede har søgt og fået bevilget støtte til dit ophold på Bornholms Højskole.

  Pitstop fra studierne
  Mange studerende vælger at standse op og søge orlov. Har du brug for at kvalificere dit studievalg eller bare tage et pusterum fra fremdriftreform og et presset studiemiljø? Har du brug for at tilføje en praktisk dimension til dit studium? Bornholms Højskole er med sin natur og kreative fag et sted med mulighed for fordybelse. Vi giver studerende på videregående uddannelser op til 30% reduktion på ugeprisen og materialeudgifter.

  Vi har kun et begrænset antal pladser til denne pris, og de tildeles dem, der melder sig først og har størst behov. Læs mere om ordningen her.

 • Transport til højskolen

 • Rejsetiden mellem København og Bornholms Højskole er mellem 40 minutter og 3 timer afhængigt af om du tager fly, bil eller tog/bus.

  HUSK: Rejser du gennem Sverige skal du altid have gyldig legitimation i for af kørekort eller pas.

  Fly
  DAT (Danish Air Transport) er blevet et hurtigt og konkurrencedygtigt alternativ til bus eller egen bil. DAT flyver mange gange dagligt til/fra Kastrup. I sommerhalvåret er der desuden fly mellem Rønne og Billund, Karup og Aalborg.

  Hvis du rejser med fly kan du bestille en flytaxi til og fra højskolen.

  Bus og tog
  Fra København er det muligt at tage bussen til Ystad og stige på færgen til Rønne. Læs mere på bornholmslinjen.dk, bornholmerbussen.dk eller kombardoexpressen.dk.

  Se også transportmulighederne til og fra Bornholms Højskole på Rejseplanen eller på bat.dk.

  Bil
  Bornholmslinjens færger sejler mellen Ystad og Rønne og har i sommerperioden mange daglige afgange. Der er en enkelt afgang mellem Køge og Rønne hver dag.

  Medbringe egen cykel
  Du kan – hvis du kommer i egen bil eller med bus – medbringe din egen cykel til Bornholm. Tjek med bornholmerbussen.dk eller kombardoexpressen.dk. På mountainbike og cykelkurser sørger vi for leje af cykler. Pris fremgår af tilmeldingsblanketten.

 • Udstyr til fagene

 • Højskolen har basisudstyr til alle fag inklusive outdoor. Husk dog at tage et sæt allround træningstøj og et par løbesko med. Hvis du ønsker at medbringe dit eget fotoudstyr, dit klatreudstyr, din mountainbike eller et musikinstrument, er du meget velkommen til at gøre det. Skolen råder over elevcomputere med design-, lyd- og billedredigeringsprogrammer, men det er en god ide at medbringe din egen computer til andre typer opgaver.

  Derudover er det en god idé at medbringe en cykel, så du nemt kan komme ind til butikkerne i Åkirkeby eller udforske skovvejene i Almindingen.

  Outdoor
  Højskolen stiller basisudstyr til de enkelte sportsgrene og aktiviteter til rådighed. Dog skal du leje en mountainbike. Det koster kr. 50,- uge. Du kan låne en sovepose og et liggeunderlag, hvis du skal overnatte i naturen. Mod et depositum på 500 kr kan du også låne cykeltøj, udendørstøj og rygsæk med rygskjold til mountainbike, hvis du ikke selv har udstyret. Men det er klogt at medbringe dit eget tøj og sko til løb og vandring. Husk også termoundertøj

 • Velsmag og økologi

 • Bornholm er blevet gastronomiens ø med anmelderroste restauranter. Her opdrættes frilandsgrise på små lokale landbrug; får og køer afgræsser øens vilde natur og lever et godt og frit dyreliv. Særlige specialiteter som f.eks. havtorn finder vej til øens egne bryggerier eller indgår i både mad og plejeprodukter. Øens mange mikro-ismejerier er blevet tilløbsstykker. Svampe og vilde urter samles i skove og plantager og indgår i New Nordic bølgen. Lokal lakrids, chokolade, bolcher og tyggegummi er nogle af de mange tiltag, som entusiastiske iværksættere har lanceret de senere år.

  I køkkenet på Bornholms Højskole fokuserer vi på at skabe velsmag i alle vores måltider med udgangspunkt i friske kvalitetsråvarer. Vi anvender minimum 60% økologiske råvarer og handler lokalt i videst muligt omfang. I køkkenet laver vi mest muligt med egne hænder. Alt fra selv at syrne yoghurt til hjemmelavede rullepølser, marmelader og syltevarer ligesom vi naturligvis bager alt vores brød selv. Alle drikkevarer er økologiske og udvalgt fra små kvalitetsproducenter.

Ved at besøge bornholmshojskole.dk accepterer du brug af cookies Ok