Smykkekunst

Det er en kunst at kunne finde frem til det særlige og personlige udtryk, der signalerer, hvem du er.

På højskolens værksted kommer du til at arbejde med at udforske smykkets formsprog, teknikker og hvad de udtrykker i forskellige smykkematerialer, både de traditionelle og de mere alternative.

Fornemmelse for håndværket

Der er fokus på dit kunstneriske udtryk, og at dine kreative evner styrkes, samtidig med at du får en god fornemmelse for håndværk, materialer og ideudvikling.

Som del af undervisningen kommer vi til at udforske begrebet smykker, gennem diskussion af de værdibegreber, tanker og idéer, der ligger til grund for smykkers udformning. Tilrettelagte opgaver, projekter og idéudvikling understøttes af oplæg, inspirationsmateriale og tværfagligt arbejde med de andre fag på højskolen.

Personlig vejledning

Holdundervisningen kombineres med personlig vejledning, efterfølgende ideudvikling, og at man arbejder videre på egen hånd med rig mulighed for både fordybelse og eksperimenterende arbejde.

Hvis du vælger at gå i dybden med smykkekunst, kan du med fordel supplere med Naturfag, Skitsetegning og croquis, Design og formforståelse og Kultur- og samfundsforståelse.

Rikke Lehrskov Andersen (RLA)

Traditionelle håndværksteknikker

Smykkedesign

Smykker og identitet

Materialeundersøgelse

Støbning

Emalje

Statement smykker

Wearables

Udgifter

Udgift til materialer er 100 kr om ugen, uanset om du laver få eller mange ting.

Smykkekunst er A-fag i første halvdel af dit højskoleforløb. I anden halvdel bliver det B-fag med færre timer, og du får mulighed for at vælge et nyt A-fag.

Smykkeværkstedet

Studieforberedelse

Hvis du overvejer at søge ind på en videregående uddannelse indenfor glas, keramik, smykker, design, fotografi eller billedkunst, hjælper vi dig med afklaring og prøveforberedende arbejde. Vi har tilrettelagt undervisningen, så der bliver tid til at arbejde med portfolio og ansøgning, og vi har samarbejde med Designskolen i Nexø og København og også med Riksglasskolan i Sverige.