Lydfortælling / Podcast

Slå ørerne ud

← Oversigt over alle fag

LYDFORTÆLLING/PODCAST

Drømmer du om at lave din egen podcast eller vil du gerne lære hvordan man fortæller historier med stemmer, lyd og musik?

På podcastholdet lærer du at fortælle til ørerne og bruge de grundlæggende radiokundskaber: Lydoptagelse, interview, speak, komposition og redigering. Du bliver inspireret med eksempler fra vildtvoksende danske og internationale podcastunivers og vi arbejder med ideudvikling, koncept og historiefortælling.

Højskoleglimt

Podcastholdet producerer podcasten ’Højskoleglimt’, som fortæller små og store historier fra livet på Bornholms Højskole. Holdet arbejder sammen som en redaktion – hver anden uge har I en hel dag sammen med radioproducenten Susanna Sommer og der vil være oplæg, øvelser, ideudvikling og feedback og hver anden uge optager og redigerer I indslag til højskolens podcast.

Susanna Sommer er selvstændig radiodokumentarist, vært, reporter og podcastproducent. Producerer podcastene ’Madøret’ og ’Realdania Podcast’. Radioopdraget på P3, P2 og P1, Krygerprismodtager, tidligere vært på P1 podcaster og P1s reportageprogram Stedsans og producent af serier og temaer til P1.

Bente Larsen har arbejdet med radiodrama og radiokulturhistorie på universitetet og var med til at opbygge larm.fm – et digitalt arkiv for radiokulturarven. Har undervist i produktion af radiofiktion på uni, på workshops og på højskole sammen med Susanna. Har lavet FLYD, en international festival for radiodramatik.

Underviser(e)

Bente Larsen

Susanna Sommer

Det kommer du til at arbejde med

Lydoptagelse

Interview

Fortælling

Komposition

Fortælleteknik

Redigering

Musik

Lancering

Hvor lang tid?

Lydfortælling er et B-fag