Lydfortælling / Podcast

Slå ørerne ud

LYDFORTÆLLING/PODCAST

Drømmer du om at lave din egen podcast eller vil du gerne lære hvordan man fortæller historier med stemmer, lyd og musik?

På podcastholdet lærer du at fortælle til ørerne og bruge de grundlæggende radiokundskaber: Lydoptagelse, interview, speak, komposition og redigering. Du bliver inspireret med eksempler fra vildtvoksende danske og internationale podcastunivers og vi arbejder med ideudvikling, koncept og historiefortælling.

Højskoleglimt

Podcastholdet producerer podcasten ’Højskoleglimt’, som fortæller små og store historier fra livet på Bornholms Højskole. Holdet arbejder sammen som en redaktion – hver anden uge har I en hel dag sammen med radioproducenten Susanna Sommer og der vil være oplæg, øvelser, ideudvikling og feedback og hver anden uge optager og redigerer I indslag til højskolens podcast.

Susanna Sommer er selvstændig radiodokumentarist, vært, reporter og podcastproducent. Producerer podcastene ’Madøret’ og ’Realdania Podcast’. Radioopdraget på P3, P2 og P1, Krygerprismodtager, tidligere vært på P1 podcaster og P1s reportageprogram Stedsans og producent af serier og temaer til P1.

Bente Larsen har arbejdet med radiodrama og radiokulturhistorie på universitetet og var med til at opbygge larm.fm – et digitalt arkiv for radiokulturarven. Har undervist i produktion af radiofiktion på uni, på workshops og på højskole sammen med Susanna. Har lavet FLYD, en international festival for radiodramatik.

OBS!

Vi tilbyder også et ugekursus og et 12-dage-kursus i 2018:

Podcast og lydfortælling – 1

Bente Larsen

Susanna Sommer

Lydoptagelse

Fortælling

Komposition

Fortælleteknik

Redigering

Lancering

Lydfortælling er et B-fag

• – Skolepenge.
  • – Busture rundt på Bornholm og indgange på museer.

Materiale-, energiudgifter og specielt udstyr på 50 kr. per uge i fagene outdoor, glas, keramik, smykkekunst, billedkunst, gastronomi og fotografi kommer oven i ugeprisen. Normalt kr. 100,-/uge. Skolepenge inkl. forbrug i de nævnte fag betaler du ratevis forud til forfald den 1. i hver måned.

Udstyr til fagene

Højskolen har basisudstyr til alle fag inklusive outdoor. Husk dog at tage et sæt allround træningstøj og et par løbesko med. Hvis du ønsker at medbringe dit eget fotoudstyr, dit klatreudstyr, din mountainbike eller din lydoptager, er du meget velkommen til gøre det. Skolen råder over elevcomputere med design-, lyd- og billedredigeringsprogrammer, men det er en god ide at medbringe din egen computer til andre typer opgaver.