Keramik

At arbejde med ler er at sætte farten ned. Det er at glemme tiden og fordybe sig i udtryk og detaljer. Det er en uendelig læringsproces.

← Oversigt over alle fag

På højskolens keramikværksted vil du blive introduceret til de grundlæggende teknikker, modellering, pladeteknik, drejning og støbning.

Ler fra Bornholm

Vi arbejder i flere forskellige lertyper fra det sarteste porcelæn til det ler, du selv graver ud af den bornholmske natur. Vi blander og eksperimenterer med vores egne glasurer og arbejder med flere former for brænding.

Lær et håndværk og få teoretisk viden

Kurserne veksler mellem teori, oplæg til inspiration, praktisk arbejde og løbende diskussioner om æstetik, design, tradition og fornyelse.

Du kommer omkring mange aspekter af det keramiske arbejde, og du kan selv komme med forslag til, hvad vi skal arbejde med.

Du får din egen arbejdsplads 

På værkstedet får du din egen plads, og du får individuel vejledning. Selv om du ikke har prøvet at arbejde med keramik før, vil du opleve, at du har god tid til at lære og finde frem til dit eget udtryk. Du vil også opleve, at alle hjælper og inspirerer hinanden.

Hvis du vælger at gå i dybden med keramik, kan du med fordel tage supplerende kurset med Naturfag, Skitsetegning og croquis, Design og formforståelse og Kultur- og samfundsforståelse.

Underviser(e)

Anne Mette Hjortshøj (AMH)

Det kommer du til at arbejde med

Traditionelle håndværksteknikker

Smykkedesign

Smykker og identitet

Materialeundersøgelse

Støbning

Emalje

Statement smykker

Wearables

Udgifter

Der er en energiafgift på 100 kr om ugen, som dækker el- og gasforbrug til keramikovne.
Udgift til materialer er 100 kr om ugen, uanset om du laver få eller mange ting.

Hvor lang tid?

Om efteråret er Keramik et A-fag i sidste halvdel af dit kursusforløb. I første halvdel er det et B-fag, og det giver dig mulighed for at vælge et andet A-fag. Om foråret er Keramik et A-fag i 12 uger fra januar til marts.

Lokalitet

Keramikværkstedet

Studieforberedelse

Hvis du overvejer at søge ind på en videregående uddannelse indenfor glas, keramik, smykker, design, fotografi eller billedkunst, hjælper vi dig med afklaring og prøveforberedende arbejde. Vi har tilrettelagt undervisningen, så der bliver tid til at arbejde med portfolio og ansøgning, og vi har samarbejde med Designskolen i Nexø og København og også med Riksglasskolan i Sverige.

Pitstop fra studierne

Mange studerende vælger at standse op og søge orlov. Har du brug for at kvalificere dit studievalg eller bare tage et pusterum fra fremdriftreform og et presset studiemiljø? Har du brug for at tilføje en praktisk dimension til dit studium? Bornholms Højskole er med sin natur og kreative fag et sted med mulighed for fordybelse.Vi giver studerende på videregående uddannelser op til 30% reduktion på ugeprisen inkl. materialeudgifter.