Keramik

At arbejde med ler er at sætte farten ned. Det er at glemme tiden og fordybe sig i udtryk og detaljer. Det er en uendelig læringsproces.

På højskolens keramikværksted vil du blive introduceret til de grundlæggende teknikker, modellering, pladeteknik, drejning og støbning.

Ler fra Bornholm

Vi arbejder i flere forskellige lertyper fra det sarteste porcelæn til det ler, du selv graver ud af den bornholmske natur. Vi blander og eksperimenterer med vores egne glasurer og arbejder med flere former for brænding.

Lær et håndværk og få teoretisk viden

Kurserne veksler mellem teori, oplæg til inspiration, praktisk arbejde og løbende diskussioner om æstetik, design, tradition og fornyelse.

Du kommer omkring mange aspekter af det keramiske arbejde, og du kan selv komme med forslag til, hvad vi skal arbejde med.

Du får din egen arbejdsplads

På værkstedet får du din egen plads, og du får individuel vejledning. Selv om du ikke har prøvet at arbejde med keramik før, vil du opleve, at du har god tid til at lære og finde frem til dit eget udtryk. Du vil også opleve, at alle hjælper og inspirerer hinanden.

Hvis du vælger at gå i dybden med keramik, kan du med fordel tage supplerende kurset med Naturfag, Skitsetegning og croquis, Design og formforståelse og Kultur- og samfundsforståelse.

OBS!

Vi tilbyder også et 12-dage-kursus i 2018, hvor du kan vælge dit værksted:

Keramik, glaspustning, design & smykker, kunsttryk

Anne Mette Hjortshøj (AMH)

Bearbejdningsteknikker

Lokalt råler

Fremstilling af glasurer

Materialeundersøgelse

Støbning

Drejning

Modellering

Brænding, blandt andet i træfyret ovn

Udgifter

Når du vælger Keramik, skal du betale 50 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.

Beløbet dækker de udgifter, som indgår i undervisningen. Ekstra materiale, som du vil bruge i de åbne værkstedet, betaler du særskilt for. Faglærerne orienterer om hvilke priser for hvilke materialer.

Om efteråret er Keramik et A-fag i sidste halvdel af dit kursusforløb. I første halvdel er det et B-fag, og det giver dig mulighed for at vælge et andet A-fag. Om foråret er Keramik et A-fag i 12 uger fra januar til marts.

Keramikværkstedet

Studieforberedelse

Hvis du overvejer at søge ind på en videregående uddannelse indenfor glas, keramik, smykker, design, fotografi eller billedkunst, hjælper vi dig med afklaring og prøveforberedende arbejde. Vi har tilrettelagt undervisningen, så der bliver tid til at arbejde med portfolio og ansøgning, og vi har samarbejde med Designskolen i Nexø og København og også med Riksglasskolan i Sverige.

• – Skolepenge.
  • – Busture rundt på Bornholm og indgange på museer.

Materiale-, energiudgifter og specielt udstyr på 50 kr. per uge i fagene outdoor, glas, keramik, smykkekunst, billedkunst, gastronomi og fotografi kommer oven i ugeprisen. Normalt kr. 100,-/uge. Skolepenge inkl. forbrug i de nævnte fag betaler du ratevis forud til forfald den 1. i hver måned.

Energi- og materialeudgifter

Når du vælger fagene glas, keramik, smykkekunst, billedkunst, gastronomi og fotografi skal du betale 50 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.