Glas

Timing, koncentration, samarbejde - Det er sværere end man tror at arbejde med glødende glas.

← Oversigt over alle fag

Præcision, koncetration og samarbejde 

Vi har gang i glasovnen både forår og efterår. Du kommer til at arbejde med varmt og koldt glas. Du får også et helt unikt indblik i det gamle håndværk med det intense og hede arbejdsmiljø, hvor præcision, koncentration og samarbejde er et must. Du lærer, hvordan man blæser og former det varme glas, og hvordan man arbejder med farver og dekorationsteknikker.

Du lærer at save, skære, slibe og polere glas i kold tilstand og udnytte mulighederne for at give dine emner finish og personligt udtryk. Du kommer også til at arbejde med ovnformet glas, fx med upcycling af genbrugsglas til brugskunst og skulpturer.

Også for nybegyndere

På glasholdet er undervisningen både holdbaseret og  individuel, og du kan sagtens være med, selvom du ikke har arbejdet med glas før. Som en del af undervisningen arbejder vi med tilrettelagte forløb og  projekter, som du selv er med til at bestemme. Vi udforsker glassets kulturhistorie, og med ideudvikling, design og formgivning og undervejs henter vi inspiration fra tværfaglige forløb med de andre værkstedsfag.

Ønsker du en fremtid med glaskunst?

Undervisningen er på et højt niveau, og mange af vores elever er blevet optaget på Designskolens afdeling for glas og keramik i Nexø eller Riksglasskolan i Sverige, som vi samarbejder med.

Hvis du vælger at gå i dybden med glaskunst, kan du med fordel supplere med Naturfag, Skitsetegning og croquis, Design og formforståelse og Kultur- og samfundsforståelse.

Underviser(e)

Tobias Sode (TS)

Det kommer du til at arbejde med

Glaspustning

Fusing (at smelte glas)

Slumping (at forme glas)

Perler

Glasstøbning og -slibning

Glassets historie

Sandblæsning

Genbrugsglas

Glasinstallation

Udgifter

Der er en energiafgift på 50 kr om ugen, som dækker el- og gasforbrug til glasovne og materialer. Udgiften er den samme, uanset om du laver få eller mange ting.

Hvor lang tid?

Glas er A-fag i første halvdel af dit højskoleforløb. I anden halvdel bliver det B-fag med færre timer, og du får mulighed for at vælge et nyt A-fag.

Lokalitet

Glasværkstedet

Pitstop fra studierne

Mange studerende vælger at standse op og søge orlov. Har du brug for at kvalificere dit studievalg eller bare tage et pusterum fra fremdriftreform og et presset studiemiljø? Har du brug for at tilføje en praktisk dimension til dit studium? Bornholms Højskole er med sin natur og kreative fag et sted med mulighed for fordybelse.Vi giver studerende på videregående uddannelser op til 30% reduktion på ugeprisen inkl. materialeudgifter.

Studieforberedelse

Hvis du overvejer at søge ind på en videregående uddannelse indenfor glas, keramik, smykker, design, fotografi eller billedkunst, hjælper vi dig med afklaring og prøveforberedende arbejde. Vi har tilrettelagt undervisningen, så der bliver tid til at arbejde med portfolio og ansøgning, og vi har samarbejde med Designskolen i Nexø og København og også med Riksglasskolan i Sverige.