Glas

Timing, koncentration, samarbejde - Det er sværere end man tror at arbejde med glødende glas.

Præcision, koncetration og samarbejde

Vi har gang i glasovnen både forår og efterår. Du kommer til at arbejde med varmt og koldt glas. Du får også et helt unikt indblik i det gamle håndværk med det intense og hede arbejdsmiljø, hvor præcision, koncentration og samarbejde er et must. Du lærer, hvordan man blæser og former det varme glas, og hvordan man arbejder med farver og dekorationsteknikker.

Du lærer at save, skære, slibe og polere glas i kold tilstand og udnytte mulighederne for at give dine emner finish og personligt udtryk. Du kommer også til at arbejde med ovnformet glas, fx med upcycling af genbrugsglas til brugskunst og skulpturer.

Også for nybegyndere

På glasholdet er undervisningen både holdbaseret og  individuel, og du kan sagtens være med, selvom du ikke har arbejdet med glas før. Som en del af undervisningen arbejder vi med tilrettelagte forløb og  projekter, som du selv er med til at bestemme. Vi udforsker glassets kulturhistorie, og med ideudvikling, design og formgivning og undervejs henter vi inspiration fra tværfaglige forløb med de andre værkstedsfag.

Ønsker du en fremtid med glaskunst?

Undervisningen er på et højt niveau, og mange af vores elever er blevet optaget på Designskolens afdeling for glas og keramik i Nexø eller Riksglasskolan i Sverige, som vi samarbejder med.

Hvis du vælger at gå i dybden med glaskunst, kan du med fordel supplere med Naturfag, Skitsetegning og croquis, Design og formforståelse og Kultur- og samfundsforståelse.

OBS!

Vi tilbyder også et 12-dage-kursus i 2018, hvor du kan vælge dit værksted:

Keramik, glaspustning, design & smykker, kunsttryk

Tobias Sode (TS)

Glaspustning

Fusing (at smelte glas)

Slumping (at forme glas)

Perler

Glasstøbning og -slibning

Glassets historie

Sandblæsning

Genbrugsglas

Glasinstallation

Udgifter

Når du vælger Glas, skal du betale 50 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.

Beløbet dækker de udgifter, som indgår i undervisningen. Ekstra materiale, som du vil bruge i de åbne værkstedet, betaler du særskilt for. Faglærerne orienterer om hvilke priser for hvilke materialer.

Glas er A-fag i første halvdel af dit højskoleforløb. I anden halvdel bliver det B-fag med færre timer, og du får mulighed for at vælge et nyt A-fag.

Glasværkstedet

Studieforberedelse

Hvis du overvejer at søge ind på en videregående uddannelse indenfor glas, keramik, smykker, design, fotografi eller billedkunst, hjælper vi dig med afklaring og prøveforberedende arbejde. Vi har tilrettelagt undervisningen, så der bliver tid til at arbejde med portfolio og ansøgning, og vi har samarbejde med Designskolen i Nexø og København og også med Riksglasskolan i Sverige.

• – Skolepenge.
  • – Busture rundt på Bornholm og indgange på museer.

Materiale-, energiudgifter og specielt udstyr på 50 kr. per uge i fagene outdoor, glas, keramik, smykkekunst, billedkunst, gastronomi og fotografi kommer oven i ugeprisen. Normalt kr. 100,-/uge. Skolepenge inkl. forbrug i de nævnte fag betaler du ratevis forud til forfald den 1. i hver måned.

Energi- og materialeudgifter

Når du vælger fagene glas, keramik, smykkekunst, billedkunst, gastronomi og fotografi skal du betale 50 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.