Billedkunst

"Hvis du kunne sige det med ord, var der ingen grund til at male." - amerikansk maler Edward hopper

Traditionelle tekniker

I faget billedkunst på Bornhholms Højskole lærer du de traditionelle tekniker som tegning, grafik, collage og maleri. Du kommer også til at arbejde med med samtids inspirerede kunst og metoder.

Du vil lære komposition, farvelære og perspektiv samt meget andet, der skærper din iagttagelsesevne og håndværksmæssige kunnen.

Find dit personlige udtryk

I undervisningen vil vi desuden analysere billedindhold, forholde os til mening og udtryk, koncept og kunstforståelse, og diskutere hvad kunst egentlig er og kan. Du lærer at forholde dig til andres værker og give konstruktiv kritik, og du lærer også selv at blive bedømt. Du få hjælp til at finde fra medelever og lærer til at finde dit er personlige udtryk.

Mange muligheder

Nogle billedprojekter er bundne opgaver og giver dig indblik i traditionelle genrer og -teknikker, f.eks. portrætmaleri og landskabsstudier. Andre opgaver er baseret på kollektive processer, som når vi skaber land art i omgivelserne omkring skolen.

Du får også mulighed for at søge dit personlige udtryk eller forfølge et aktivistisk budskab, fx gennem kunstinstallationer eller aktionskunst.

Udvid din forståelse af kunst

Undervejs i undervisningen vil der være oplæg og tværfagligt arbejde med de andre fag på højskolen, og vi tager på inspirationsture uden for skolen både på kunstmuseer, men også ud i den smukke og til tider rå bornholmske natur.

Nysgerrighed er den eneste forudsætning

Det er ikke en forudsætning for deltagelse, at du tidligere har arbejdet med billeder.

På billedkunst får du både holdundervisning og individuel vejledning. Den eneste forudsætning er nysgerrighed og arbejdslyst.

Billedkunst kan med fordel suppleres med andre fag, fx Skitsetegning og croquis, Design og formforståelse, Kultur- og samfundsforståelse og Aktuel Debat.

Se et udklip af “Kulturreportagen”, hvor vores højskolelærer Lene Degett folder sig ud i det grafiske værksted Tryk2 i Aakirkeby:

Eller se hele reportagen her.

OBS!

Vi tilbyder også et 14-dage-kursus i 2018:

Akvarel – bornholmske motiver

Lene Degett (LD)

Digital kunst

Akryl- og akvarelmaling

Landart

Kunstforståelse

Kunstdebat

Udgifter

Når du vælger Billedkunst, skal du betale 50 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.

Beløbet dækker de udgifter, som indgår i undervisningen. Ekstra materiale, som du vil bruge i de åbne værkstedet, betaler du særskilt for. Faglærerne orienterer om hvilke priser for hvilke materialer.

Billedkunst er B-fag i første halvdel af dit højskoleforløb. I anden halvdel bliver det A-fag med flere timer, og du får mulighed for at vælge et nyt B-fag.

Billedkunst

Studieforberedelse

Hvis du overvejer at søge ind på en videregående uddannelse indenfor glas, keramik, smykker, design, fotografi eller billedkunst, hjælper vi dig med afklaring og prøveforberedende arbejde. Vi har tilrettelagt undervisningen, så der bliver tid til at arbejde med portfolio og ansøgning, og vi har samarbejde med Designskolen i Nexø og København og også med Riksglasskolan i Sverige.

• – Skolepenge.
  • – Busture rundt på Bornholm og indgange på museer.

Materiale-, energiudgifter og specielt udstyr på 50 kr. per uge i fagene outdoor, glas, keramik, smykkekunst, billedkunst, gastronomi og fotografi kommer oven i ugeprisen. Normalt kr. 100,-/uge. Skolepenge inkl. forbrug i de nævnte fag betaler du ratevis forud til forfald den 1. i hver måned.

Energi- og materialeudgifter

Når du vælger fagene glas, keramik, smykkekunst, billedkunst, gastronomi og fotografi skal du betale 50 kr. pr. uge for materialer, specielle produkter og energiforbrug.