Ned fra barrikaderne

Debat handler ikke om at finde en vinder og en taber, men om at blive klogere og bedre til at træffe gode beslutninger.

Lær at finde dine meningers mod og arrangere gode debatter, som skaber forandring og nytænkning

Er du også træt af Facebookdiskussioner, der ender i shitstorme og stråmænd eller TV-debatter, hvor yderpolerne står og skriger til hinanden.

’Ned fra barrikaderne’ er et samtalefag, hvor vi diskuterer aktuelle problemstillinger og undersøger hvordan vi kan skabe konstruktive meningsudvekslinger i stedet for skyttegravskrig.

Du bliver både klogere på tidens vigtigste etiske, samfundsmæssige og politiske emner og du lærer retoriske virkemidler og metoder til at skabe og styre debatten, så diskussionerne bliver nysgerrige og løsningsorienterede og bevæger både deltagere og lyttere nye steder hen. Vi bruger både de holdningsforskelle, vi oplever i højskolehverdagen og vi får besøg af en række markante samfundsdebattører, der fortæller hvordan de bruger forskellige platforme og debatmetoder til at tale deres sag.

Folkemødet har gjort Bornholm til et centrum for nye samfundssamtaler og -diskussioner og højskolen vil gerne være med til at holde øens debathjerter varme hele året rundt.  Derfor er holdet også ansvarlig for at skabe en række offentlige debatmøder, hvor I bestemmer emne, form og hvilke samfundsdebattører, der skal inviteres.

Bente Larsen

Søren Voigt Juhl

Debatformer

Retorik

Problemløsning

Etik

Kulturforståelse

Projektledelse

Ned fra barrikadernde er det D-fag, og det er obligatorisk for alle.

• – Skolepenge.
  • – Busture rundt på Bornholm og indgange på museer.

Materiale-, energiudgifter og specielt udstyr på 50 kr. per uge i fagene outdoor, glas, keramik, smykkekunst, billedkunst, gastronomi og fotografi kommer oven i ugeprisen. Normalt kr. 100,-/uge. Skolepenge inkl. forbrug i de nævnte fag betaler du ratevis forud til forfald den 1. i hver måned.